UR e-Series Family_9

Game changer innen palletering

ACT Logimark lanserer automatiserende robotløsninger med Cobot

ACT Logimark AS har inngått systemintegratoravtale med Norsk Cobot Senter (NCS). Avtalen med Norsk Cobot Senter, etablerer ACT Logimark som forhandler og leverandør av løsninger basert på bruk av coboter. Cobot er samarbeidende roboter som er utviklet og produsert av Universal Robots (UR) i Odense, Danmark.

ACT har også tidligere hatt automatisering av blant annet merking og palletering på leveringsprogrammet, gjennom datterselskapet ACT Robotics som fusjonerte med ACT Logimark i 2009.

Daglig leder i ACT Logimark, Morten Mathiesen, sier han i noen tid har vurdert å benytte denne type roboter i forbindelse med blant annet merking med etikett og merking med laser. Ved bruk av coboter vil vi kunne løse ulike oppgaver forbundet med automatsikring som vi tidligere ikke har kunnet håndtere.

Daglig leder i Norsk Cobot Senter, Kjell Sæther, setter pris på å ha signert inn ACT Logimark som leverandør, «Som en mann med lang fartstid som prosjektleder og selger inn mot prosessindustrien, kjenner jeg ACT Logimark godt. Deres leveranser, produktspekter og menneskelig drive og nysgjerrighet var årsaken til at vi ønsket å jobbe sammen med ACT Logimark med distribusjon av Cobot i Norge.»

Trygg, fleksibel og brukervennlig

ACT Logimark kan nå levere trygge, fleksible og brukervennlige samarbeidende roboter til små og store bedrifter i alle bransjer. Coboten automatiserer og forenkler gjentagende og monotone prosesser som i dag ofte blir utført av mennesker. Det er flere fordeler med å sette inn en Cobot, den ansatte som tidligere utførte slik type arbeid, kan gå over til mer inspirerende og utfordrende oppgaver, og det kan bidra til verdiskapning i bedriften ved å redusere feil og å øke produktivitet og kontinuitet.

Etikettering

ACT Logimark har i 30 år levert merkeløsninger til det norske markedet. De har en erfaring og kunnskap om hva som er viktig for den enkelte bedrift, bransje og avdeling som er ganske unik. Den erfaringen tar de nå med seg inn i arbeidet med å utvikle automatiske og plassbesparende etiketteringsløsninger som kombinerer deres utviklingsressurser innen elektronikk, mekanikk og software med roboten Cobot og robuste industrielle etikettprintere fra kjente leverandører.

Game changer innen palletering

Til bedrifter som i dag har manuell palletering, kanskje fra alternerende bånd, vil ACT Logimark om kort tid presentere en game changer. Mathiesen vil ikke si så mye om denne løsningen på nåværende tidspunkt, men kan røpe at ‘palleteringsløsningen vil spare den «riktige» bedriften for mye tid og ressurser, det er en løsning som er så fleksibel at kanskje nye anskaffelsesmodeller blir aktuelle.’. Hva han mener med det siste, ber han om å få komme tilbake til når lanseringen er et faktum.

Hva er en kollaborativ robot?

En Cobot er en svært fleksibel og lettbetjent robot som kan stå usikret i arbeidsmiljøet på fabrikken eller lageret, HMS-hensyn er ivaretatt ved at robotarmen stopper hvis den møter motstand, den er kollaborativ/ samarbeidende med omgivelsene.

Coboten kan passe for enhver bedrift som har gjentagende og monotone oppgaver som for eksempel stabling av esker, flytting og plassering av elementer. Den arbeider med høy nøyaktighet og yteevne, og kan senke kostnadene og dermed skape et konkurransefortrinn i markedet.

Om ACT Logimark AS

ACT Logimark AS er en del av ACT Gruppen. ACT Gruppen leverer innovative løsninger for merking, sporing og kontroll av produkter, emballasje og lastbærere til industrien i Skandinavia. Selskapet er en av Norges eldste leverandører av blekkstråleskrivere, og har eget ACT Servicesenter som installerer og utfører service i hele landet, i tillegg til hos kunder i Sverige og Danmark. Vi tilbyr et bredt spekter av løsninger og maskiner knyttet til merking, sporing, kontroll og software, og leverer til nær sagt alle bransjer, og har blant annet Moelven Industrier, Lilleborg, flere Orkla Foods-selskaper, Fiskars og Hexagon Ragasco på kundelista. 

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...