ABB konsernsjef crop

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

Svenske Björn Rosengren (60) er en meget erfaren, internasjonal forretningsmann og leder av industribedrifter. Han har vært konsernsjef i Sandvik, en høyteknologisk, global ingeniørvirksomhet, siden 2015. I denne perioden har han ledet den vellykkede implementering av en desentralisert struktur og forbedret både lønnsomheten og økonomisk styrke hos Sandvik. Før det var han konsernsjef hos Wärtsilä Corporation, som produserer og utfører service på kraftsystemer og annet utstyr for marine- og energimarkedet (2011-2015) og arbeidet 13 år (1998-2011) i flere lederroller hos Atlas Copco, en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsløsninger.

- Styret er glad for at Björn Rosengren tar over ledelsen av ABB. Han tar med seg en merittliste med verdiskaping og lederegenskaper som ABB trenger i neste del av endringene i selskapet, sier Peter Voser, ABBs styreleder og fungerende konsernsjef. - Etter en grundig rekrutteringsprosess er styret overbevist om at Björn Rosengren er den beste kandidaten for rollen. Han forstår hvordan man etablerer en fremgangsrik, desentralisert organisasjon, myndiggjør og demonstrerer en kultur med samarbeid og høy ytelse. Sammen med vårt dyktige lederteam vil han drive ABBs strategi og levere langvarig verdi til alle våre interessenter.

- Jeg er beæret over muligheten for å arbeide i ABB, en virkelig global teknologileder, etter at jeg har fullført mine nåværende forpliktelser. På et så avgjørende tidspunkt for produksjonsindustrien, må ABB fortsette å møte behovene til globale kunder med en unik portefølje av teknologi og digitale løsninger for å forbedreproduktiviteten. Jeg ser fram til å samarbeide med mine nye kollegaer over hele verden for å øke verdien gjennom levering av gruppens strategi og fullt ut myndiggjøre våre virksomheter og medarbeidere, sier påtroppende konsernsjef Björn Rosengren.

E&H Template Test

Petter Rekkebo Kalmo ansatt som Project Manager i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Petter Rekkebo Kalmo som Project Manager. Petter, som er utdannet maskiningeniør, tiltrådte den nyopprettede stillingen i februar.

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Phoenix Lars-Woldsund crop

Phoenix Contact forsterker med Salgsansvarlig Energi

Phoenix Contact har forsterket salgsavdelingen ved ansettelsen av Lars Woldsund (43) i rollen som Salgsansvarlig Energi. I rollen vil Lars ha ansvar for alt fra konvensjonell energiproduksjon, til batterilagringssystemer, vindkraft, energioverføring og distribusjon og likestrømsnett i industrien. 

Erik Hansen Testdal

Ny produktansvarlig BU MI/IFC/ICS hos Phoenix Contact

Erik Hansen Testdal er ansatt som ny produktansvarlig BU MI/IFC/ICS hos Phoenix Contact. Erik (32) har en bachelor som elektroingeniør, med spesialisering innen industriell instrumentering fra NTNU Trondheim.

les mer...