steut ex crop

Alternativt kan posisjoner også overvåkes uten noen kontakt

Trådløse posisjonsbrytere og sensorer for eksplosjonsfarlige miljøer

"Trådløs Ex" er en teknologi utviklet av steutes forretningsenhet Extreme. Den forenkler montering og bruk av bryteranlegg i eksplosjonsfarlige miljøer. Bryteranlegg er ikke lenger koblet til mottakerne i kontrollskapet via Ex-kompatible kabler, men via en lavenergetisk trådløs protokoll laget spesielt for slik bruk. Det er selvsagt sertifisert iht., ATEX og IECEx-standarder.

Ingeniører som konstruerer anlegg og maskiner for eksplosjonsfarlige miljøer kan for eksempel ta Ex RF 96 elektromekaniske trådløse posisjonsbryter i smal rektangulær design for å overvåke bevegelige maskinkomponenter eller fiksturer på arbeidsstykker.

Alternativt kan posisjoner også overvåkes uten noen kontakt – ved hjelp av Ex RF IS trådløse induktive sensorer i en sylindrisk design (M 12, M 18 og M 30). I dette tilfellet sørger Ex RF 96 ST Ex trådløs universalsender både for trådløs sending og desentralisert strømtilførsel.

Disse trådløse sensorene garanterer høy sendetilgjengelighet selv i vanskelige situasjoner (f.eks. sameksistens med andre trådløse systemer), slik det ofte er i et industrimiljø.

Denne produktserien har blitt oppdatert av steute, og deres siste versjoner med ny ATEX-/IECEx-godkjenning på SPS 2019. Både de elektromekaniske Ex-posisjonsbryterne og Ex-sensorer er godkjent iht. de siste ATEX-/IECEx-standardene til bruk i Ex-sonene 1 og 21. De trådløse signalene trenger så lite energi at det ikke er noen eksplosjonsfare, noes om gjør designen og konstruksjonen av eksplosjonssikre maskiner og anlegg enda mer fleksible.

De to oppdaterte bryteranlegg-seriene er velegnet for f.eks montering på maskiner og anlegg bevegelige eller tungt tilgjengelige deler i Ex-soner. Siden Ex-kompatible kabelforbindelser ikke trengs lenger, og på grunn av bryteranleggene "radio ut" i Ex-sonen, blir det mye enklere å installere bryteranleggene og få Ex-godkjenning.

steut forhandles av Elteco AS

Nettselskap automatiserer crop

Elektrifiseringen fører til økt automatisering hos nettselskapene

750 nettmeldinger av 3000 har gått automatisk gjennom systemet

Tensio og programvarehuset Powel har sammen utviklet en løsning som automatiserer nettmeldinger på lavspentnettet. Dette reduserer saksbehandlingstiden kraftig for nettselskapet og gjør spesielt elbil-kunder fornøyde.

les mer...
Saia-Cronox crop

Saia Burgess Controls (SBC) lanserer Saia PCD® QronoX, en ny generasjon PLSèr for kritisk infrastruktur

I samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling

Saia PCD® QronoX med software ECS (Engineering and Commissioning Suite) er først ute med en PLS plattform som tilfredsstiller alle krav til cyber security iht. ANSI ISA 62443, Security Level 3.    Saia PCD® QronoX egner seg spesielt for applikasjoner innen kritisk infrastruktur; vannforsyning, kraftverk, veitunneler, jernbane, fjernvarme og kritiske kjøleanlegg.

les mer...
NORD-IE5Plus crop

Ytelse på et nytt nivå – med IE5+-motorer og LogiDrive

Motorkonseptet vil gradvis utvides med flere størrelser og effekter

Den nye generasjonen med IE5+-motorer fra NORD DRIVESYSTEMS gir konstant høy ytelse over hele justeringsområdet, i en hygienisk design som hever LogiDrive-konseptet for intralogistikk til et nytt nivå med tanke på energibesparelser og reduksjon i antall varianter. Den totale eierkostnaden (TCO) kan også reduseres betraktelig.

les mer...
ABB Agility crop

ABBs nye analyse- og AI-programvare hjelper produsenter med å optimalisere driften

Bygg videre på den eksisterende, digitale teknologien

ABB lanserer analyseprogramvare og -tjenester som kombinerer driftsdata med engineering og IT-data for å levere handlekraftig intelligens. ABB Ability ™ Genix Industrial Analytics og AI Suite er en avansert, skalerbar analyseplattform med forhåndsbygde, brukervennlige applikasjoner og tjenester.

les mer...