Eaton Jon_Helsingeng crop

En viktig milepæl på vei mot målet om å fjerne SF6-gasser

100 000 anlegg uten klimaverstingen

Eaton har nå produsert et sekssifret antall mellomspenningsbrytere uten SF6-gassen. Kyoto-protokollen fra 2007 identifiserer SF6 som en av de mest alvorlige klimagassene, og i ettertid har EU gjort SF6 ulovlig for de fleste industrier og bruksområder.

Et smutthull for høy- og mellomspenningsbrytere ble oppdaget i 2014, og tross skjerpet bevissthet på å få ned bruken av gassen, øker mengdene i atmosfæren betraktelig.

Eaton har nå annonsert at de har produsert 100 000 Xiria mellomspenningsbrytere som ikke inneholder SF6.

– Annonseringen markerer en viktig milepæl på vei mot målet om å fjerne SF6-gasser fra mellomspenningsbryterenheter som brukes i mer enn 30 land, sier administrerende direktør for Eaton i Norge, Jon Helsingeng.

Hele elektrobransjen ruller ut grønne bryteralternativer til SF6, etter at Europakommisjonen har startet en gjennomgang som kan resultere i at SF6-gasser blir forbudt i mellomspenningsutstyr innen 2020.

– Hensynet til sikkerhet og miljøvennlighet ligger alltid i bakhodet vårt. Derfor bruker vi vakuum som sikkerhetskomponent i stedet for miljøskadelige gasser, sier Helsingeng.

Ifølge en rapport fra Miljødirektoratet forventes det vekst i bruken av SF6-gass frem mot 2030. Om vi fortsetter dagens praksis, kommer utslippene av SF6 øke med om lag 50 prosent de neste 10-12 årene.

###

Om Eaton

Eaton er et strømstyringsselskap som hadde en omsetning på 20,4 milliarder amerikanske dollar i 2017. Vi tilbyr energieffektive løsninger som hjelper våre kunder med løsninger for styring av elektrisk, hydraulisk og mekanisk energi for en mer effektiv, sikker og bærekraftig utnyttelse. Eaton arbeider for å forbedre livskvaliteten og miljøet gjennom bruk av strømstyringsteknologi og -tjenester. Eaton har ca. 96 000 ansatte og selger produkter til kunder i mer enn 175 land. For mer informasjon besøk Eaton.com.

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...