Innovative løsninger

iTherm TM4xx – en gjennomtenkt og modulær termometerfamilie fra Endress+hauser, som tilbyr innovative løsninger for økt prosess sikkerhet, bedre produktkvalitet og lavere produksjonskostnader.
Da Endress+Hauser skulle fornye produkt porteføljen for temperaturmålere for fødevare- og farmasøytisk industri la de sammen sin kunnskap om bransjens forskjellige krav og sine egne teknologiske erfaringer. Resultatet ble modulære termometere der valgmulighetene starter med helt unike sensorteknologier. For applikasjoner med kraftige vibrasjoner, enten på grunn av høy hastighet i mediet eller på grunn av nærhet til kraftige pumper, kompressorer etc. tilbys nå en sensor; StrongSens, som tåler 60g og har en responstid på t90=10s. For applikasjoner som krever en hurtig responstid, som f.eks. ved pasteurisering og SIP/CIP vasking er det utviklet en QuickSens sensor med responstid på t90<1s Raskere måling av prosesstemperaturen gir økt prosessoptimalisering og bidrar til økt inntjening.

Målepunktene i farmasøytisk industri, men også i fødevareindustrien, må jevnlig kontrolleres. Det er tidkrevende å kalibrere temperaturmålere. Endress+Hauser utviklet derfor en meget enkel og tidsbesparende løsning for dette. Termometrene kan leveres med en såkalt QuickNeck; en hurtigkobling som med 1 hånd, og uten bruk av verktøy, raskt skiller termometret fra lommen. Sensoren - fremdeles koblet til transmitter og styresystem, kan da kalibreres i en bærbar kalibrator, og hele sløyfens måleverdi avleses. Man regner med en besparelse på 15 minutter pr målepunkt; ved mange kalibreringer blir dette fort noen penger spart.

Hodemonterte transmittere med Hart, Profibus eller FF kommunikasjon har 2 kanaler og tilbyr intelligent diagnositkk. Operatøren får beskjed dersom noe er galt med termometret; og dersom man bruker redundant måling, kan transmitteren også bytte over til den andre sensoren dersom noe skjer med den som er i bruk. Transmitterhodet er ellers utført på en innovativ måte, med selvmatende kabelinnføring, og med god plass for terminering. Klipsterminering er valgbart, dette gir en sikrere tilkobling, her er det ingen termineringsskruer som kan løsne på grunn av vibrasjoner; og som kan gi en ekstra overgangsmotstand.

Hele utformingen er selvsagt hygienisk; elektropolert utførelse i SS316; og med alle nødvendige sertifikater.

iTherm® TM4xx
· QuickNeck for hurtig kalibrering
· StrongSens for sterke vibrasjoner; t90=10s
· QuickSens for hurtig responstid; t90<1sOmråde -200…600°C
· Ex godkjenning: ATEX, CSA, FM, IEC, NEPSI; både gass og støv
· Sertifikater/konformitet: EHEDG, 3A, ASME BPE, FDA, TSE, Delta Ferrite <1%,
· Intelligent transmitter med diagnostikk; Hart, Profibus og FF
· Overflate: 0,38µm, elektro polert
· Selvmatende kabelinnføring, god plass til kobling

Ytterligere informasjon finnes på: http://www.no.endress.com/#

Oppgraderer Toughfix-serien

IKM Instrutek presentere en oppgradering av ToughPIX II, et Ex-kamera utviklet av CorDEX som et direkte resultat av tilbakemeldinger fra kunder.

Les mer

ATEX-godkjent multidisplay

Sigum's multidisplay DFON, produsert av Baumer i Danmark er nå ATEX-godkjent. DFON displayet kan brukes på enhver 4-20 mA kilde f.eks. fra trykk, nivå, temperatur, turtall, eller mengdetransmittere.
Les mer

Nøyaktighet på ±0,10%

Emerson Process Management introduserer målere for gass densitet og spesifikk gravitasjon. Micro Motion er kjent som ledende på leveranser av flowmåling av typen Coriolis.
Les mer

Portabel hybrid mengdemåler

Sigum AS lanserer Dynasonics® DXN, en portabel hybrid mengdemåler som kan benyttes etter Doppler eller transittid-prinsippet. Dette gir stor fleksibilitet med hensyn til bruksområde og medier.
Les mer