IKM-testing-pris-crop

IKM Testing AS spilte en kritisk rolle under revisjonsstansen på Ekofisk i 2016

ConocoPhillips tildelte IKM Testing viktig pris

IKM Testing er meget glade for at ConocoPhillips nominerte IKM Testing for vår gjennomføringsevne (business execution) og utropte IKM Testing som vinner av ‘Supplier Recognition Award -2016’.
2017-06-23
Wago-Aex-crop

Flere land har sine egne spesifikke retningslinjer

Amerikansk AEx sertifisering for WAGO I/O-system serie 750

Med denne nye AEx-sertifiseringen imøtekommer WAGO I/O serie 750 de økende sikkerhetskrav i USA og Canada. Eksplosiv atmosfære kan forkomme mange steder, ikke bare i kjemisk industri, gruver og olje og gass industri.
2017-06-20
IKM-Subsea-ROV-crop

Konstruert for å være permanent basert plassert på havbunnen

Verdens første kommersielle ROV-operasjon kontrollert fra land startet

Verdens første kommersielle ROV-operasjon kontrollert fra land startet på IKM Subsea sitt hovedkvarter på Bryne Norway 12. juni. Selskapets godkjenningstest (CAT) med Statoil ble ferdigstilt den dagen ved bruk av Snorre B WROV, og det doble kontrollsenteret og er i drift nå.
2017-06-15
CastbergNett_crop

Avtalen innbefatter målere basert på forskjellige teknologier

Johan Castberg rammeavtale til KROHNE Norway AS

Statoil Petroleum AS har besluttet å benytte seg av en opsjon som ligger i Johan Sverdrup rammeavtalen og KROHNE Norway AS, avd. KROHNE Instrumentation har blitt tildelt rammeavtale for all flow instrumentering til Johan Castberg.
2017-06-09
JFK-transmitter-crop

Egner seg godt til bruk i applikasjoner med trykk opptil 400 bar

Temperaturtransmittere med IO-link

Den nye serie TA2 temperaturtransmittere fra ifm electronic, som fohandles av Sivilingeniør J. F. Knudtzen AS, er en nyutviklet serie for industrielle applikasjoner. Svært kompakte, fysiske mål gir et plassbesparende design som gjør det enkelt å montere sensorene selv der hvor plassen er begrenset
2017-06-07
ABB-samhandling-crop

ABB utvider nettverket av samhandlingssentre i Europa og USA

ABB Abilitys samhandlingstilbud er basert på tingenes internett (IoT)

To nye ABB AbilityTM samhandlingssentre (Collaborative Operations Centers) i Genova og Miami-området utvider selskapets nettverk.De to nye sentrene kommer i tillegg til eksisterende samhandlingssentre på Billingstad utenfor Oslo, Singapore, Helsingfors, Västerås, San Diego og Dalfsen.
2017-06-06
Grønn-fisk-crop

Må kunne dokumentere klimaeffekten på hver kilo fisk som leveres.

Fiskeflåten skal bli grønnere

Utslipp av klimagasser fra fiskeflåten skal reduseres med 40 prosent i perioden 2005 til 2030. Mye av løsningen ligger i ny teknologi, smartere fiske og miljøvennlig drivstoff. Fiskeflåten tar klima på alvor. Nå starter arbeidet med å utvikle en havgående ”grønn fiskebåt”.
2017-06-01
Step-1-crop

Moderne teknologi kan gi god støtte i arbeidet med å effektivisere medieflyten

Effektivt verktøy gir effektiv løsning

Om bord på tankskip som skal kunne transportere forskjellige medier, er det mange tanker og et omfattende rørgatesystem. For å styre transporten av medier til de valgte tankene er det som regel en rekke ventiler som skal opereres
2017-05-30
Johan-Castberg-crop

Samarbeider med Aker Solutions med videreutvikling av utstyrsvalget

Emerson har vunnet kontrakt på Johan Castberg

Emerson Automation Solutions har blitt tildelt en eksklusiv kontrakt på leveranse av Trykk- og Temperaturinstrumenter med tilhørende utstyr til Statoils FPSO Johan Castberg.
2017-05-29
Krohne-Mongstad-crop

Målestasjonen på Mongstad oppgraderes i forbindelse med Johan Sverdrup

Stor Mongstad kontrakt til KROHNE Norway AS, KROHNE Instrumentation

Det er med stor glede vi kan offentligjøre at vi har mottatt en stor kontrakt fra Aker Solutions AS avd. Bergen. Kontrakten gjelder 22 stk 12" fiscale Ultralyd mengde målere av typen Altosonic 5 inklusive oppstrøms rør, samt en lekkasje deteksjons måler i 30", også av typen Altosonic 5. 
2017-05-19
ABB-undervann-crop

Forskningsresultater vil bidra til å lage komplette undervannsfabrikker

Forskningsrådet fortsetter å støtte ABBs undervannsforskning

Norges forskningsråd har tildelt ABB ti millioner kroner i forskningsstøtte for utvikling av undervannsteknologi for bruk på norsk kontinentalsokkel og i Barentshavet. Dette er den tredje tildelingen til ABB i forskningsrådets DEMO2000-initiativ.
2017-05-16