Nytt konsept – unike muligheter

Det funksjonelle sløyfematede displayet RIA15 fra Endress + Hauser kan nå velges med HART kommunikasjon. Det kan da vise 4 valgbare verdier fra transmitteren det er koblet til.
For operatøren byr det på unike muligheter til informasjon om flere parametre enn standard øyeblikksverdi fra måleinstrumentet. Fra et flow instrument vil f.eks. parametre som temperatur, densitet, viskositet, masseflow, volum, konsentrasjon og konduktivitet kunne vises, selvfølgelig avhengig av måleprinsippet hos flowmåleren.

Brukt som display for flowmålerens egen totalisatorverdi er RIA15 enestående på markedet. Her er det flowmålerens egen totalisator som beregner akkumulert flow, og nøyaktigheten er derved optimal!

De nye lavkostmålerne Promag 100 og Promass 100 har HART kommunikasjon, men er “blinde”. Brukt sammen med disse er RIA15 en økonomisk løsning for visning av opptil 4 av deres måleverdier.

Også når det gjelder nivåmålere er fordelene store. I en interface applikasjon vil man kunne se både toppnivå, interface nivå og tykkelsen på toppnivået! På denne måten får man umiddelbart en oversikt over situasjonen i tanken/separatoren. Temperaturen kan selvfølgelig også vises. I kornsiloer er det vanlig å måle antall meter ned til toppnivå. Med RIA15 kan man se dette, samtidig som man får informasjon om nivået i både høydemetere og volum, og gjerne også temperaturen (i silotoppen).

RIA15 kan være både Hart primær master og sekundær master. Dersom PLS/DCS'en også henter Hart verdier fra måleinstrumentet vil den være primærmasteren, og RIA15 vil da være sekundærmaster. Av og til er det forskjellige behov ute i felt og i et styresystem. Verdiene som hentes ut til respektive PLS/DCS og RIA15 kan velges uavhengig av hverandre og trenger ikke være de samme.

Parametriseringen av RIA15 gjøres enkelt ved hjelp av utvendige trykknapper. Et eventuelt fuktig og skittent miljø har derved ingen skadelig effekt på displayet ved betjening. Visningen av verdiene kan skje automatisk rullerende, eller manuelt ved betjening av piltastene.

FAKTABOKS:

· Sløyfematet display, 1V spenningsfall
· For felt og skapmontasje
· Ex, sone 1, kan kobles til instrument i sone 0
· Utvendige betjeningsknapper
· HART, primær /sekundær master
· Visning av 4 valgfrie verdier fra måleinstrumentet
· Automatisk evt. manuelt rullerende visning

Mer informasjon finnes på http://www.no.endress.com/#page/RIA15

Oppgraderer Toughfix-serien

IKM Instrutek presentere en oppgradering av ToughPIX II, et Ex-kamera utviklet av CorDEX som et direkte resultat av tilbakemeldinger fra kunder.

Les mer

ATEX-godkjent multidisplay

Sigum's multidisplay DFON, produsert av Baumer i Danmark er nå ATEX-godkjent. DFON displayet kan brukes på enhver 4-20 mA kilde f.eks. fra trykk, nivå, temperatur, turtall, eller mengdetransmittere.
Les mer

Nøyaktighet på ±0,10%

Emerson Process Management introduserer målere for gass densitet og spesifikk gravitasjon. Micro Motion er kjent som ledende på leveranser av flowmåling av typen Coriolis.
Les mer

Portabel hybrid mengdemåler

Sigum AS lanserer Dynasonics® DXN, en portabel hybrid mengdemåler som kan benyttes etter Doppler eller transittid-prinsippet. Dette gir stor fleksibilitet med hensyn til bruksområde og medier.
Les mer