Wonderware datadrevet crop

Industrien kun utnytter omlag 32% av prosessdataene

Virksomhetsfordel med datadrevet analyse

Wonderware Scandinavia samarbeider med Crosser i det skandinaviske markedet for å forenkle industrielle IoT-prosjekter ved å harmonisere og transformere store mengder data fra forskjellige datakilder til et vanlig format for dypere analyse.

Skandinavisk industri digitaliserer mot økt bærekraft, effektivitet og konkurranseevne i et globalt marked, og dette påvirker virksomhetenes organisasjon og prosesser. Bransjer kan allerede i dag analysere og handle i sanntid på deler av dataene deres - men ikke alle dataene. Studier viser at industrien kun utnytter omlag 32% av prosessdataene, det er med andre ord mye rom for fremtidig innovasjon, men samtidig mangler bransjen ressurser og midler til å akselerere sine digitale prosjekter.

Utviklingsselskapet Välinge Innovation AB, eier og innovatør av blant annet teknologien for klikkbare gulv, innså tidlig viktigheten av en enkel og fleksibel innovasjonsprosess under digitaliseringsreisen.

- ”Innovasjon er i vår kultur. Det er både en holdning og en måte å jobbe på, sier Jimmy Olofsson, IT-sjef i Välinge Innovation. "Vi ønsker å kunne prøve ideer og løsninger i mindre skala, raskt og enkelt, og hvis resultatet blir som vi hadde til hensikt, skaler du dem opp til hele vår virksomhet," fortsetter Olofsson.

Wonderware Scandinavia samarbeider med Crosser i det skandinaviske markedet for å forenkle industrielle IoT-prosjekter ved å harmonisere og transformere store mengder data fra forskjellige datakilder til et vanlig format for dypere analyse. Wonderware Scandinavia, eksklusiv distributør av AVEVAs industrielle programvareportefølje, følger Välinge på digitaliseringsreisen. Peter Karlsson, daglig leder i Wonderware Scandinavia sier:

 - Vår rolle er å tilby systemer og støtte til alle typer næringer. Välinge er et godt eksempel på hvordan innovative selskaper leter etter nye måter å effektivisere og optimalisere virksomheten sin ved hjelp av data.

Välinges ønske om Wonderware Scandinavia er å hjelpe til med en løsning som dekker behovet for å hente, harmonisere og konvertere data, teste i liten skala og deretter raskt skalere opp. Valget av plattform falt på Swedish Crosser og deres Edge Analytics-plattform for Industrial IoT. Wonderware Scandinavia og Crosser har tidligere inngått et strategisk partnerskap i Skandinavia, der Crosser bidrar med sitt Low-Code studio, skybaserte distribusjonsmiljø og lokalt installerte Edge Node til Wonderware Scandinavias portefølje.

- Vi er veldig stolte av samarbeidet med Wonderware Scandinavia, sier Mikael Samuelsson, direktør for strategiske partnerskap og allianser i Crosser. Wonderware Scandinavia er en moderne og aktiv industriell partner, og sammen kan vi hjelpe Välinge med å forenkle deres digitale innovasjonsarbeid, fortsetter Samuelsson. Synergien mellom Wonderware Scandinavias brede portefølje, lange erfaring og Crossers unike edge-plattform gir skandinavisk industri nye muligheter til å akselerere den digitale transformasjonen.

- Sammen med Wonderware Scandinavia skaper vi en sterk plattform for innovative skandinaviske selskaper og organisasjoner for å utforske større deler av dataene sine, på en raskere og enklere måte, avslutter Samuelsson. Crosser Crosser utvikler og leverer programvare for Streaming Analytics og Integration for Edge, On-premise og skyinstallasjon. Crossers plattform muliggjør sanntidsbehandling av både streaming- og batchdata for Industrial IoT, Data Transformation, Analytics, Automation og Integration. Crossers løsning er bygget for å motvirke kompleksiteten i industrielle IoT-prosjekter. Utviklingsteam over hele verden tjener tid og kostnader ved å utvikle, teste og installere prosjektene sine ved hjelp av Crossers visuelle grensesnitt Crosser Flow Studio. Crosser brukes av selskaper fra hele verden for f.eks. Forutsigende vedlikehold, prosessoptimalisering, dataovervåking, datatransformasjon, maskinlæring og neste generasjons hybridintegrasjon.

SIE_200917 - ET 200 Failsafe

Ny redundant CPU for høye krav

Integrert systemdiagnose og 5-nivå beskyttelseskonsept

SIMATIC S7-1500 serien utvides med en ny PLS for det redundante systemet S7-1500R/H med mulighet for integrerte Fail-Safe applikasjoner. Den nye CPU 1518HF-4 PN i redundantserien er egnet for applikasjoner der du stiller høye krav til tilgjengelighet, programomfang og behandlingshastighet, og samtidig krever funksjonell sikkerhet opp til «Safety Integrity Level» SIL 3.

les mer...
Fortuem batterier crop

Fortum investerer i et nytt og moderne gjenvinningsanlegg for elbilbatterier

Imøtekommet økende etterspørselen og gjenvinner litium, nikkel, kobolt og mangan

Anlegget, som skal bygges i Finland, kan gjenvinne sjeldne metaller fra norske elbilbatterier og bidra til mer bærekraftig europeisk batteriproduksjon. Fortum utvider kapasiteten for gjenvinning av elbilbatterier, og skal bygge et nytt og moderne gjenvinningsanlegg i Harjavalta i Finland. Dette vil øke Fortums gjenvinningskapasitet betydelig.

les mer...
Siemens edge crop

Full oversikt i Industrial Edge

Vi lever i en digital verden hvor også nå industrien er på full fart inn. Stikkord som IoT, data, AI, algoritmer, skytjenester, språk som C++, Java, Python og så videre blir mer og mer aktuelle. En aktuell problemstilling er hvordan dette skal bakes inn hverdagen vi kjenner fra før, uten å gå på bekostning av krav og viktige prinsipper industrien er nødt til å ivareta, som i mange tilfeller skiller seg fra forbruker- og IT-verden. Siemens Industrial Edge er svaret.

 
les mer...
Pepperl safeUC crop[1]

Ultralyd sensorsystem som er banebrytende for sikkerhetsapplikasjoner

Det blir alltid en sikker og pålitelig deteksjon.

USi®-safety, ultralydbasert sensorsystem fra Pepperl+Fuchs i henhold til Kategori 3 PL d. USi®-safety ultralyd sensorsystem er banebrytende for sikkerhetsapplikasjoner - enten det er i krevende industrielle omgivelser eller utendørs.

les mer...