Wonderware datadrevet crop

Industrien kun utnytter omlag 32% av prosessdataene

Virksomhetsfordel med datadrevet analyse

Wonderware Scandinavia samarbeider med Crosser i det skandinaviske markedet for å forenkle industrielle IoT-prosjekter ved å harmonisere og transformere store mengder data fra forskjellige datakilder til et vanlig format for dypere analyse.

Skandinavisk industri digitaliserer mot økt bærekraft, effektivitet og konkurranseevne i et globalt marked, og dette påvirker virksomhetenes organisasjon og prosesser. Bransjer kan allerede i dag analysere og handle i sanntid på deler av dataene deres - men ikke alle dataene. Studier viser at industrien kun utnytter omlag 32% av prosessdataene, det er med andre ord mye rom for fremtidig innovasjon, men samtidig mangler bransjen ressurser og midler til å akselerere sine digitale prosjekter.

Utviklingsselskapet Välinge Innovation AB, eier og innovatør av blant annet teknologien for klikkbare gulv, innså tidlig viktigheten av en enkel og fleksibel innovasjonsprosess under digitaliseringsreisen.

- ”Innovasjon er i vår kultur. Det er både en holdning og en måte å jobbe på, sier Jimmy Olofsson, IT-sjef i Välinge Innovation. "Vi ønsker å kunne prøve ideer og løsninger i mindre skala, raskt og enkelt, og hvis resultatet blir som vi hadde til hensikt, skaler du dem opp til hele vår virksomhet," fortsetter Olofsson.

Wonderware Scandinavia samarbeider med Crosser i det skandinaviske markedet for å forenkle industrielle IoT-prosjekter ved å harmonisere og transformere store mengder data fra forskjellige datakilder til et vanlig format for dypere analyse. Wonderware Scandinavia, eksklusiv distributør av AVEVAs industrielle programvareportefølje, følger Välinge på digitaliseringsreisen. Peter Karlsson, daglig leder i Wonderware Scandinavia sier:

 - Vår rolle er å tilby systemer og støtte til alle typer næringer. Välinge er et godt eksempel på hvordan innovative selskaper leter etter nye måter å effektivisere og optimalisere virksomheten sin ved hjelp av data.

Välinges ønske om Wonderware Scandinavia er å hjelpe til med en løsning som dekker behovet for å hente, harmonisere og konvertere data, teste i liten skala og deretter raskt skalere opp. Valget av plattform falt på Swedish Crosser og deres Edge Analytics-plattform for Industrial IoT. Wonderware Scandinavia og Crosser har tidligere inngått et strategisk partnerskap i Skandinavia, der Crosser bidrar med sitt Low-Code studio, skybaserte distribusjonsmiljø og lokalt installerte Edge Node til Wonderware Scandinavias portefølje.

- Vi er veldig stolte av samarbeidet med Wonderware Scandinavia, sier Mikael Samuelsson, direktør for strategiske partnerskap og allianser i Crosser. Wonderware Scandinavia er en moderne og aktiv industriell partner, og sammen kan vi hjelpe Välinge med å forenkle deres digitale innovasjonsarbeid, fortsetter Samuelsson. Synergien mellom Wonderware Scandinavias brede portefølje, lange erfaring og Crossers unike edge-plattform gir skandinavisk industri nye muligheter til å akselerere den digitale transformasjonen.

- Sammen med Wonderware Scandinavia skaper vi en sterk plattform for innovative skandinaviske selskaper og organisasjoner for å utforske større deler av dataene sine, på en raskere og enklere måte, avslutter Samuelsson. Crosser Crosser utvikler og leverer programvare for Streaming Analytics og Integration for Edge, On-premise og skyinstallasjon. Crossers plattform muliggjør sanntidsbehandling av både streaming- og batchdata for Industrial IoT, Data Transformation, Analytics, Automation og Integration. Crossers løsning er bygget for å motvirke kompleksiteten i industrielle IoT-prosjekter. Utviklingsteam over hele verden tjener tid og kostnader ved å utvikle, teste og installere prosjektene sine ved hjelp av Crossers visuelle grensesnitt Crosser Flow Studio. Crosser brukes av selskaper fra hele verden for f.eks. Forutsigende vedlikehold, prosessoptimalisering, dataovervåking, datatransformasjon, maskinlæring og neste generasjons hybridintegrasjon.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.