
Viktig milepæl passert i utviklingen av fremtidens system for strømdistribusjon på dypvann
«Det vil bli flere kompressorer, pumper, prosessanlegg og i fremtiden komplette produksjonsanlegg plassert på havbunnen, og alt dette utstyret vil trenge strøm. Det er for å muliggjøre en slik fremtid at vi har utviklet Subsea Power Grid», sier Frode Tobiassen, divisjonsdirektør for Subsea i Siemens.
- Vellykket test for Siemens Power Grid på grunt vann i Trondheim
- Felles utviklingsprogram med partnere Chevron, Equinor, ExxonMobil og Eni
- Verdens første system for distribusjon av mellomspent kraft basert på trykkompensert teknologi
Mer fleksibel distribusjon av strøm under vann vil være en avgjørende brikke i fremtidig utvikling av nye olje og gassfelt. Med Siemens Subsea Power Grid vil det blant annet bli mulig å ha anlegg med flere samtidige strømforbrukere. Systemet er ideelt tilpasset å bidra med fleksible løsninger for undervannsdistribusjon av strøm til enkel- eller multifasepumping eller kompresjon som bidrar til økt olje og gassutvinning fra eksisterende eller nye felt.
Forbereder pilotinstallasjon
Subseasystemet består av en transformator, en koblingsbryter, en frekvensomformer, koblinger og kontakter samt et svært pålitelig kontroll- og overvåkingssystem. I tillegg vil systemet være mulig å fjernstyre, og gi tilgang til analyserapporter via skybaserte applikasjoner.
Under testprogrammet har systemet blitt operert i et ringoppsett med full last samtidig som det har blitt gjennomført et forhåndsdefinert test -og verifikasjonsprogram. Resultatene var vellykket, og alle enheter i systemet opererte innenfor sine designparametere.
Sammen med våre partnere vil Siemens nå gå videre i testprogrammet, og gjennomføre en 3.000 timers test for å verifisere driftspålitelighet. Parallelt foregår forberedelsene til en pilotinstallasjon av systemet på et subseafelt der utstyret vil inngå normal drift.
Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver
IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.
Sterk avslutning på året for Goodtech
Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden
Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).
Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing
Skal bistå bedrifter med digital transformasjon
Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.
Milepæl for Pepperl+Fuchs
2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.