
VA-meter er en kosteffektiv mengdemåler som benytter et mekanisk måleprinsipp
VA-metere oppgradert til SIL2
I mai 2013 ble 2. utgave av IEC 61508 utgitt. Dette medførte at de aller fleste VA-meterene på markedet fikk en lavere sikkerhetsklassifisering, typisk ved å gå fra SIL2 til SIL1. Fra KROHNE ble H250 M4 eneste VA-meter med SIL2.
I en ny uavhengig evaluering fra exida har DK32, DK34 and DK37/M8M fått tilbake sin SIL2 godkjenning ihht IEC 61508-2:2010. Dette gjelder for versjonene med sikkerhetsbryter SJ2-SN og for standard bryter SC2-NO. Mekanisk flow-regulator og flens adapter kan også benyttes.
Dette styrker vår posisjon innen sikkerhetsapplikasjoner. Vi har nå flere muligheter til å benytte VA-meter, også i enklere måleapplikasjoner, der det allikevel er krav til høy funksjonssikkerhet og SIL2.
VA-meter er en kosteffektiv mengdemåler som benytter et mekanisk måleprinsipp. Måleinstruemtet egner seg godt for både gasser og væsker. Instrumentet har gjerne mekanisk visning og kan opereres uten tilført spenning. Instrumentet kan også bestykkes med digital visning, analog mA utgang og digitale bryterfunksjoner. VA-metere fra KROHNE kan benyttes i sikkerhetsapplikasjoner (SIL).
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.