
Utvidet produktutvalg av Anybus Wireless Bridge-produkter
Tilkobler enheter – Trådløst
I mange år har Anybus (som forhandles av AD Elektronikk AS i Norge) Wireless Bridge vært en populær løsning for å bytte ut Ethernet-kabling med en Bluetooth- eller WLAN-forbindelse.
Etter oppkjøpet av de trådløse gatewayene fra u-blox/connectBlue i september kan HMS Industrial Networks nå presentere et utvidet produktutvalg av Anybus Wireless Bridge-produkter for trådløs tilkobling av industrielle enheter.
Det utvidede tilbudet består nå av følgende løsninger:
- Industrial Ethernet over WLAN (punkt-til-punkt) 2,4 eller 5 GHz
- Industrial Ethernet over Bluetooth (punkt-til-punkt eller multi-punkt)
- Serie over over Bluetooth (punkt-til-punkt eller multi-punkt)
Løse nettverksproblemer for systemintegratorer når industrielle Ethernet- og seriekoblinger blir trådløse
Ved å tilkoble industrielle enheter og nettverk over en trådløs kobling, Anybus Wireless Bridge-familien gjør livet lettere for systemintegratorer og automasjonsingeniører som trenger å opprette tilkoblinger igjennom f.eks. farlige områder, utilgjengelige steder eller installasjoner i bevegelse hvor kabler ikke er praktiske. Anybus Wireless Bridge er en utprøvd løsning for sammenkobling av populære industrielle Ethernet-standarder slik som PROFINET, EtherNet/IP, BACnet/IP og Modbus TCP, i tillegg til serienettverk, og den tilbyr brukere en robust og vedlikeholdsfri trådløst forbindelse.
Avhengig av arkitektturbehov kan Anybus Wireless Bridges brukes for å erstatte punkt-til-punkt kabler i tillegg til tilkobling av flere trådløse noder.
Mer informasjon finnes : www.ade.no
Industriell kvalitet
«Det finnes mange trådløse løsninger på markedet i dag, men få kan tilby de pålitelige og solide tilkoblingene som kreves for industribruk,» kommenterer Niklas Selander, produktsjef ved HMS. «Anybus Wireless Bridge for Ethernet har vært et av våre populære produkter i flere år og nå som vi ser at industrimarkedet blir mer mottakelig for trådløse løsninger utvider vi vårt trådløse tilbud. Anybus Wireless Bridge-utvalget er nå det tredje leddet i våre Anybus-gatewayløsninger som utfyller Anybus X-gateway™- og Anybus Communicate™-familiene.»
HMS Industrial Networks
HMS Industrial Networks er den ledende uavhengige leverandøren av prosjekter for industriell kommunikasjon inkludert ekstern administrasjon. HMS utvikler og produserer løsninger for tilkobling av automasjonsenheter og systemer til industrielle nettverk under merkevarene Netbiter, Anybus og IXXAT.
Utvikling og produksjon foregår ved hovedkvarteret i Halmstad, Sverige og i Weingarten, Tyskland. Salg og support håndteres lokalt av avdelingskontorer i Kina, Danmark, Frankrike, Tyskland, India, Italia, Japan, Storbritannia og USA. HMS sysselsetter over 350 personer og hadde en omsetning på 57 millioner EUR i 2013. HMS er notert på NASDAQ OMX i Stockholm.
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.