Eplan Smart Wiring EN crop

Programvaren er nå tilgjengelig på hele nitten språk

Teknisk all-rounder

Den nye Eplan Platform versjon 2.7 har vært tilgjengelig siden september. Nitten programvarespråk, flere detaljoppdateringer og toveisintegrasjon til andre systemer som TIA Portal fra Siemens og Melsoft IQ fra Mitsubish.

Løsninger for elektroteknikk, hydraulikk, konstruksjon av kontrollkabinetter og prosessteknologi bruker og deler informasjon langs hele utviklingsprosessen. Fra konstruksjon til produksjon til vedlikehold. Systemleverandør Eplan har med dette plassert sine systemer som et fundament for konsekvent digitalisering av automasjonsteknologi. Å kunne jobbe med samme informasjon på tvers av landegrenser blir også viktigere. Derfor er programvaren nå tilgjengelig på hele nitten språk. Den nye tyrkiske språkversjonen og et rumensk brukergrensesnitt er de siste eksemplene på plattformens språklige mangfold.

Opprette og bruke maler på nytt

Det har også vært flere forbedringer i plattformens enkeltstående moduler. Ved å bruke de utvidede definisjonsmulighetene for skjematiske maler i elektroteknikk og hydraulikk, kan man lettere standardisere prosjektene og bruke data på nytt 1:1. For eksempel kan makrobokser nå konstrueres som polylinjer slik at brukerne kan lage skreddersydde definisjoner for skjematiske maler. Disse maltypene kan også brukes i Eplan Cogineer - den nye tekniske løsningen for automatisert skjemaopprettelse.

Innenfor prosessteknologi er den nye rørmodulen i Eplan Preplanning et av høydepunktene. Denne gir mer detaljert anleggsdokumentasjon som omfatter rørdata tidligere i prosessen. Håndteringen av ledningsbunter er også blitt mer brukervennlig. Heat-shrink tubing lar nå plugger lett brukes i 2D- og 3D-produksjonsmiljøer og visningsmulighetene for tilkoblet hardware har blitt forbedret. Dette gjør produksjonsdokumentasjonen mer detaljert, noe som øker hastigheten for produksjonen av kabelbunter. Nye konstruksjonsalternativer, slik som egenskapskonfigurasjoner i modellvisninger, utvidede produksjonsgrensesnitt i Eplan Pro Panel er de siste av mange forbedringer og innovasjoner.

Datautveksling for elektroteknikk og automatisering

Tverrfaglig datautveksling er også et fokusområde for det nye grensesnittet mellom Eplan Platform og Siemens TIA Portal: utformet for framtida for det stadig mer populære formatet AutomationML for Industry 4.0-miljøer. Denne toveis utvekslingen, som også fungerer sømløst med Melsoft IQ - Mitsubishis automatiseringsplattform - er utvidet og blir presentert på SPS IPC-harddisker. Brukere kan utveksle data i begge retninger på hvilket som helst trinn av prosjektet og senere redigere og synkronisere prosjektdata. Dette erstatter tidkrevende sjekking av manualer etter endringer eller en gjentakende tilnærming, slik at teknologien flyttes et skritt nærmere full prosessdigitalisering. Forutsetningen for dette er konsekvent digitalisering av alle prosesser og data, fra konstruksjon til produksjon gjennom drift og vedlikehold. Bare slik kan smart teknologi, smart produksjon og smart data virkeliggjøres.

EPLAN Software & Service

EPLAN Software & Service er en av verdens ledende tjenesteleverandører for utvikling av CAx-, konfigurasjonsløsninger og mekatroniske løsninger og de tilbyr rådgiving til bedrifter om hvordan de optimere sine ingeniørprosesser. Både standardiserte og tilpassede grensesnitt for ERP- og PLM/PDM-systemer sikrer datakonsistens i produktutvikling, ordrebehandling og produksjon. Suksessfaktorer innen ingeniørarbeid inkluderer et konsistent kundefokus, global støtte og innovativ utvikling og grensesnittekspertise. Som en global aktør støtter EPLAN over 45 000 kunder over hele verden med mer enn 120 000 installasjoner av enestående produktkvalitet og maksimale effektivitetsøkninger.

EPLAN ble grunnlagt i 1984 som en del av den eierdrevne Friedhelm Loh Group. Friedhelm Loh Group opererer over hele verden med 18 produksjonsanlegg og 78 internasjonale datterselskaper. Gruppen har totalt mer enn 11 500 ansatte og hadde en omsetning på omtrent 2,2 milliarder Euro i 2015. For åttende gang på rad vant familiebedriften prisen «Beste tyske arbeidsgiver» i 2016. I tillegg ble Friedhelm Loh Group anerkjent som «Topp yrkestrener» i henhold til en studie utført av Deutschland Test og Focus Money.

Finn ut mer på www.eplan.de  og www.friedhelm-loh-group.com

Johan Castberg FPSO anchored

Johan Castberg-feltet forsinket

Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.

Emerson Tescom_BRW crop

Ny Emerson Flushing Ring

TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.

Slangerobot crop

Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon

Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket»  er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.

Sounder USV

Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte

De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.