FG Tech Messewand-BEx1-IP67 crop

Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch

Ta din installasjon til neste nivå med BEx1 IP67 IO-Modul

Eksterne I/O-systemer for prosesstekniske applikasjoner i eksplosjonsfarlige områder forenkler installasjonskonseptet betraktelig, dette medfører mindre installasjons-tid og kostnader. Sensorene og aktuatorene er ofte plassert i sone 1 og er delt inn i funksjonsgrupper i systemet. 

Med diskré konsepter forsynes de egensikre feltenhetene fortsatt individuelt via isolerende koblingsforsterkere fra sikker sone, noe som er kostbart.

Når det kommer til modulære eksterne I/O-systemer med Ex-kategori 3 og [ia]-kretser, må sensorkablene føres fra sone 0 eller 1 til sone 2. For eksterne I/O-systemer av enhetskategori 2 må disse vanligvis plasseres i sertifisert kontrollskap. Endringer eller utvidelser er ikke lenger mulig uten ytterligere problemer. God planlegging anbefales derfor allerede i konseptfasen.

BEx-Solution GmbH i Tyskland, som representeres av FG-Tech AS i Norge, presenterer derfor nå en virkelig innovasjon med sin nye kompakte IP67 serie av BEx1, denne leveres i Ex-i eller Ex-e versjoner. Modulen er allerede sertifisert i henhold til IECEx, ATEX, UKEX, videre er den godkjent for bruk Nord-Amerika og har maritime godkjenning fra DNV.

IP67 varianten kan plasseres direkte i sone 1/21 og tilkobles namur-sensorer, 4-20 mA feltenheter og magnetventiler kobles direkte til IO-modulen, dette medfører vesentlig mindre kabelføring. Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch (Profinet eller Modbus TCP/IP) som gir mulighet til å koble flere IO-moduler sammen alternativt koble til annen instrumentering eller utstyr som kommuniserer på samme protokoll. På grunn av det interne Ex-konseptet i modulen, er det ikke nødvendig med ekstra Ex-mediekonvertere, installasjonsinnsatsen reduseres dermed til et minimum.

BEx1 IP67-modulen kan monteres direkte i sone 1/21 uten ekstra kapsling og muliggjør en standardisert og desentralisert struktur av systemene dine.

IO-modulen leveres i følgende utførelser:

  • Ex i versjon: 16 DI Namur, 8 DO, 8 ekstra kanaler individuelt konfigurerbare som AI, AO, DO
  • Ex e versjon: 8AI, 8DIO(AO), 8DIO

BEx1 forenkler ikke bare installasjonsarbeidet betraktelig, men også engineering og systemintegrasjon. Systemplanlegging og utvidelser er dermed enkle å implementere.

Ta kontakt med FG-Tech AS for mer informasjon

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...