
Kan brukes i kombinasjon med de fleste fabrikater
Syrefast lineær aktuator som tåler røffe forhold
Matek-Samson Regulering AS har i samarbeid med produsenten Ringo Válvulas, som er en del av Samson Group, fått utviklet en unik aktuator i samme materialspesifikasjoner som oljeselskapene stiller til reguleringsventiler.
Nå kan Matek Samson Regulering AS dekke et lenge etterlengtet behov. Den syrefaste aktuatoren vil redusere vedlikeholdskostnadene vesentlig. Levetiden blir minst like lang som for ventilene.
Produsenten Ringo Válvulac, hadde allerede de aktuelle aktuatortypene i sitt sortiment i karbonstål utførelse. Landets ledende oljeselskap viste stor interesse for disse produktene. Matek-Samson Regulering AS tok utfordringen fra oljeselskapet sammen med Ringo Válvulas med å utvikle en komplett løsning i syrefast materiale. Utviklingen startet i desember 2014 og allerede i mai i år ble den første aktuatoren produsert.
Komplett løsning
Aktuator består av komplett syrefast materiale, som for eksempel 316/CF8M/A4. Materialet på membranen endres etter ønsker fra kunde, typisk er det Buna-N, EPDM eller VITON.
Ringo Válvulas serie 300 membran-aktuatorer dekker hele spekteret av ventiler opp til 5 tommers slaglengder. 300 serien omfatter modellene: 330, 350, 380 ,390, som alle har fail open eller fail close alternativer. Alle aktuatorene har mulighet til å ha topp eller sidemontert ratt, med valgfri justerbar "travel stopp" for åpning/stengning eller begge.
Aktuatoren er ikke kun beregnet til Ringo Válvulas egne ventiler, men kan brukes i kombinasjon med de fleste fabrikater uten problem. Dette er en stor fordel for brukerne. De kan nå skifte til aktuatorene med lang levetid og fortsatt anvende samme ventil, så lenge denne er god stand.
Er det behov for større aktuator, kan Matek Samson levere stempel-aktuator for slike forhold og de kan også produseres i komplett syrefast utførelse.
For ytterligere informasjon kontakt se: www.matek.no
Om Matek-Samson Regulering AS
MATEK-SAMSON REGULERING AS leveringsprogram er basert på SAMSON GROUP og dens tilhørende fabrikkers produkt portefølje. Dette omfatter et bredt spekter av kontroll- og selvregulerende ventiler samt manuelle og styrte av/på ventiler. Tilbehør som positioner og regulatorer er også en naturlig del av sortiment. I tillegg omfatter porteføljen noen utfyllende agenturer for manuelle ventiler og tilbehør til SAMSON sortimentet.
MATEK-SAMSON REGULERING AS har siden 1989 representert SAMSON i Norge. Først under navnet MATEK REGULERING, men da SAMSON gikk inn på eiersiden i år 2000, endret navnet seg til MATEK-SAMSON REGULERING. På denne tiden flyttet vi også inn i nye lokaler i Porsgrunnsveien 4. Våren 2014 åpnet firmaet kontor i Stavanger.
Selskapet utfører ventilberegninger basert på kundens data, og forsøker på alle måter å sikre at våre kunder får de ventilene de har behov for.
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.