GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

GC Rieber Compact AS har i tillegg til Norge produksjonsenheter i India og Sør-Afrika.

Nylig har GC Rieber Compact AS tatt et stort steg fremover med tanke på maskinovervåking av sin produksjonsprosess ved å implementere WeAssist systemet fra WERMA, levert av JFKnudtzen AS.

Produksjonsutstyret er en viktig del av GC Rieber Compacts produksjon.
Oppetid og effektivitet er avgjørende for å sikre at flest mulig får den hjelpen de trenger. Derfor var det et naturlig valg å implementere WeAssist-systemet for å sikre kontinuerlig overvåkning og optimalisering av produksjonsutstyrets ytelse.
WeAssist er en skybasert Software løsning, hvor Hardware monteres utenpå eksisterende maskiner. Fordelen er at man kan få et moderne overvåkningssystem også på eldre maskiner. Med systemet har man full kontroll på oppetid, nedetid, service og man kan nyttiggjøre seg av data og dermed forenkle rapporter.

WeAssist gir GC Rieber Compact full oversikt over statusen til alle maskinene som nå er tilkoblet produksjon. De kan enkelt identifisere om maskinene opererer normalt, om det er feil som må adresseres eller om det er behov for service. I tillegg tilbyr systemet en tellerfunksjon som nøyaktig sporer antall produsert produkt, noe de kan dra med seg videre i rapporteringen. Implementeringen av WeAssist er ikke ferdig.

GC Rieber Compact planlegger å utvide bruken av systemet til andre deler av sin produksjon. Flere lystårn vil bli utstyrt med WeAssist funksjonalitet. I tillegg vil flere tilkallingshjelpknapper bli installert på maskinene for å øke tilgjengelighet og effektivitet.

Med WeAssist vil GC Rieber Compact få en fullstendig oversikt over produksjon sin 24/7. Vedlikeholdsavdelingen har en skjerm som viser statusen til alle WeAssist lystårn i fabrikken, og denne informasjonen er også tilgjengelig på deres smarttelefoner.

På bildet:
Marianne Aasen, JFKnudtzen
Petter Eide, GC Rieber Compact
Nittaya Prasertsang, GC Rieber Compact
Janne Christin A. Eliassen, JFKnudtzen

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg.