GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

GC Rieber Compact AS har i tillegg til Norge produksjonsenheter i India og Sør-Afrika.

Nylig har GC Rieber Compact AS tatt et stort steg fremover med tanke på maskinovervåking av sin produksjonsprosess ved å implementere WeAssist systemet fra WERMA, levert av JFKnudtzen AS.

Produksjonsutstyret er en viktig del av GC Rieber Compacts produksjon.
Oppetid og effektivitet er avgjørende for å sikre at flest mulig får den hjelpen de trenger. Derfor var det et naturlig valg å implementere WeAssist-systemet for å sikre kontinuerlig overvåkning og optimalisering av produksjonsutstyrets ytelse.
WeAssist er en skybasert Software løsning, hvor Hardware monteres utenpå eksisterende maskiner. Fordelen er at man kan få et moderne overvåkningssystem også på eldre maskiner. Med systemet har man full kontroll på oppetid, nedetid, service og man kan nyttiggjøre seg av data og dermed forenkle rapporter.

WeAssist gir GC Rieber Compact full oversikt over statusen til alle maskinene som nå er tilkoblet produksjon. De kan enkelt identifisere om maskinene opererer normalt, om det er feil som må adresseres eller om det er behov for service. I tillegg tilbyr systemet en tellerfunksjon som nøyaktig sporer antall produsert produkt, noe de kan dra med seg videre i rapporteringen. Implementeringen av WeAssist er ikke ferdig.

GC Rieber Compact planlegger å utvide bruken av systemet til andre deler av sin produksjon. Flere lystårn vil bli utstyrt med WeAssist funksjonalitet. I tillegg vil flere tilkallingshjelpknapper bli installert på maskinene for å øke tilgjengelighet og effektivitet.

Med WeAssist vil GC Rieber Compact få en fullstendig oversikt over produksjon sin 24/7. Vedlikeholdsavdelingen har en skjerm som viser statusen til alle WeAssist lystårn i fabrikken, og denne informasjonen er også tilgjengelig på deres smarttelefoner.

På bildet:
Marianne Aasen, JFKnudtzen
Petter Eide, GC Rieber Compact
Nittaya Prasertsang, GC Rieber Compact
Janne Christin A. Eliassen, JFKnudtzen

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).