Graphic Group Mensch & Medien Gm

Tilrettelegger for enkel utvidelse av anlegget

Strømforsyning med høy funksjonalitet: Beskyttelse ved ekstreme forhold

Den nye versjonen Quint Power Plus fra Phoenix Contact er løsningen for krevende applikasjoner også ved ekstreme miljøforhold. Strømforsyningen, som har nominell utgangsstrøm på 40 A, har beskyttelseslakk samt en ATEX- og IECEx-godkjenning for eksplosjonsfarlige områder (sone 2). 

Med en integrert dekoblings-MOSFET kan strømforsyningen kobles direkte parallelt og øker slik anleggets tilgjengelighet. Med sin SIL3-godkjennelse sørger Plus-versjonen i tillegg for høy driftssikkerhet. Quint Power Plus-versjonen har en dobbel OVP (Over Voltage Protection) og beskytter slik anlegget mot spenningsøkninger.

Ved feil kobles tilhørende utgang ut for å beskytte forbrukerne mot overspenning, og den parallelt koblede strømforsyningen ivaretar sikker forsyning. Bruksmulighetene er først og fremst innen prosessindustrien, skipsbygging, energisektoren og jernbaneindustrien. Den robuste inngangssiden med inngangsspenning på 85 V AC … 264 V AC og en integrert gassavleder gir høy støyimmunitet (opptil 6 kV) og ≥20 ms nettsvikt-brokoblingstid. Den sterke utgangssiden med en statisk Boost på 45 A, dynamisk Boost på 60 A og SFB Technology tilrettelegger for enkel utvidelse av anlegget og gir pålitelig start av vanskelig last samt utløsning av standard vernebrytere.

Takket være omfattende signalisering kan forebyggende funksjonsovervåking med analog-, digital- og relekontakter, rapportere kritiske driftstilstander på et tidlig tidspunkt, før det oppstår feil. Plus-versjonen suppleres med sitt unikt store temperaturområde fra -40 til +75 °C for bruk ved ekstreme miljøforhold.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.