Stor kamerakontrakt for Imenco

Kan streame høykvalitets IP video med lav tidsforsinkelse

Stor kamerakontrakt for Imenco

Imenco har inngått sin hittil største enkeltkontrakt i det norske markedet for undervannskamera med subseaselskapet DeepOcean. Begge selskaper holder til på Haugalandet og er store aktører nasjonalt og internasjonalt i sine markeder. Kontrakten omfatter leveranse av 96 undervannskameraer, som DeepOcean skal montere på sine fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV‘er) i løpet av de neste tre årene.

- Dette er kameraer som er utviklet av Imenco, og som kan streame høykvalitets IP video med lav tidsforsinkelse. Vi har jobbet tett med DeepOcean over flere år, og er svært glad for å ha landet denne store og verdifulle kontrakten, sier Area Sales Manager, Inge Ivesdal.

Positivt

Driftsdirektør for DeepOceans Europa-region, Erik Hauge, sier at det er veldig positivt å kunne inngå denne kontrakten med et lokalt selskap som Imenco.

- Dette er med på å styrke Haugalandets sterke posisjon som subsearegion. Gjennom en treårsperiode vil vi nå bytte ut alle våre undervannskamera på ROV’ene med et fremtidsrettet kvalitetsprodukt, som vil styrke vår konkurranseevne, sier Hauge.

Verdensledende

Produksjon og salg av avanserte undervannskameraer og annen undervannselektronikk er blitt en viktig del av Imenco's portefølje, og selskapet er nå verdensledende i dette markedet. Etterspørselen er særlig stor i USA og Storbritannia, i tillegg til Norge. Samlet omsetter denne delen av virksomheten for over USD 12 mill, og rundt 80 av selskapets vel 300 ansatte er engasjert i utvikling, produksjon og salg av kamerateknologi fra basene i Haugesund, Aberdeen/Wick og Lafayette (USA).

- Vi jobber kontinuerlig med innovasjon sammen med våre kunder, og er nå dypt involvert i neste utviklingssteg. Nå får vi endelig betalt for mange års utvikling av morgendagens kamerateknologi hvor vi har en komplett IP basert portefølje av kamera og lys for enhver ROV / AUV. Vi venter spent på fortsettelsen, sier CEO i Imenco Rune Bringedal.

Hovedkamera

Kameraene som nå skal leveres til DeepOcean, er SubVIS Orca HD IP Zoom Camera, som er et High End- kamera som benyttes som hovedkamera på ROV'er. Kameraet har innbygget, Imenco-utviklet computer for overføring av video med høy kvalitet og lav tidsforsinkelse. En rekke ulike parametere kan konfigureres av brukeren for tilpasning til operatørens øvrige utstyr og den operasjonelle situasjonen.

- Imenco har vært i undervannskamerabransjen siden 1999, da vi overtok verkstedfasilitetene til Stolt Comex i Haugesund. Vi fikk da ett kamera med på lasset, og har siden utviklet sortimentet fra dette ene kameraet til nå 30-40 forskjellige modeller. Dette inkluderer også de kameraene vi fikk med da vi kjøpte Kongsberg Subsea sin kameradivisjon i Aberdeen, utdyper Ivesdal.

Havbruk

-Kamera og elektronikk er et av Imencos største og viktigste kompetansefelt, sier gründer og eier Geir Egil Østebøvik.

-I tillegg til fin utvikling innen undervannsmarkedet har vi også utviklet en betydelig portefølje av kamerasystemer til overflatebruk, militære formål og vanlig konvensjonell skipsfart, CCTV (closed circuit television). I senere år har vi også skaffet oss gode markedsandeler innen oppdrett og havbruk, så oppdrettsnæringen er et betydelig satsingsområde for oss, sier Østebøvik.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...