Stor kamerakontrakt for Imenco

Kan streame høykvalitets IP video med lav tidsforsinkelse

Stor kamerakontrakt for Imenco

Imenco har inngått sin hittil største enkeltkontrakt i det norske markedet for undervannskamera med subseaselskapet DeepOcean. Begge selskaper holder til på Haugalandet og er store aktører nasjonalt og internasjonalt i sine markeder. Kontrakten omfatter leveranse av 96 undervannskameraer, som DeepOcean skal montere på sine fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV‘er) i løpet av de neste tre årene.

- Dette er kameraer som er utviklet av Imenco, og som kan streame høykvalitets IP video med lav tidsforsinkelse. Vi har jobbet tett med DeepOcean over flere år, og er svært glad for å ha landet denne store og verdifulle kontrakten, sier Area Sales Manager, Inge Ivesdal.

Positivt

Driftsdirektør for DeepOceans Europa-region, Erik Hauge, sier at det er veldig positivt å kunne inngå denne kontrakten med et lokalt selskap som Imenco.

- Dette er med på å styrke Haugalandets sterke posisjon som subsearegion. Gjennom en treårsperiode vil vi nå bytte ut alle våre undervannskamera på ROV’ene med et fremtidsrettet kvalitetsprodukt, som vil styrke vår konkurranseevne, sier Hauge.

Verdensledende

Produksjon og salg av avanserte undervannskameraer og annen undervannselektronikk er blitt en viktig del av Imenco's portefølje, og selskapet er nå verdensledende i dette markedet. Etterspørselen er særlig stor i USA og Storbritannia, i tillegg til Norge. Samlet omsetter denne delen av virksomheten for over USD 12 mill, og rundt 80 av selskapets vel 300 ansatte er engasjert i utvikling, produksjon og salg av kamerateknologi fra basene i Haugesund, Aberdeen/Wick og Lafayette (USA).

- Vi jobber kontinuerlig med innovasjon sammen med våre kunder, og er nå dypt involvert i neste utviklingssteg. Nå får vi endelig betalt for mange års utvikling av morgendagens kamerateknologi hvor vi har en komplett IP basert portefølje av kamera og lys for enhver ROV / AUV. Vi venter spent på fortsettelsen, sier CEO i Imenco Rune Bringedal.

Hovedkamera

Kameraene som nå skal leveres til DeepOcean, er SubVIS Orca HD IP Zoom Camera, som er et High End- kamera som benyttes som hovedkamera på ROV'er. Kameraet har innbygget, Imenco-utviklet computer for overføring av video med høy kvalitet og lav tidsforsinkelse. En rekke ulike parametere kan konfigureres av brukeren for tilpasning til operatørens øvrige utstyr og den operasjonelle situasjonen.

- Imenco har vært i undervannskamerabransjen siden 1999, da vi overtok verkstedfasilitetene til Stolt Comex i Haugesund. Vi fikk da ett kamera med på lasset, og har siden utviklet sortimentet fra dette ene kameraet til nå 30-40 forskjellige modeller. Dette inkluderer også de kameraene vi fikk med da vi kjøpte Kongsberg Subsea sin kameradivisjon i Aberdeen, utdyper Ivesdal.

Havbruk

-Kamera og elektronikk er et av Imencos største og viktigste kompetansefelt, sier gründer og eier Geir Egil Østebøvik.

-I tillegg til fin utvikling innen undervannsmarkedet har vi også utviklet en betydelig portefølje av kamerasystemer til overflatebruk, militære formål og vanlig konvensjonell skipsfart, CCTV (closed circuit television). I senere år har vi også skaffet oss gode markedsandeler innen oppdrett og havbruk, så oppdrettsnæringen er et betydelig satsingsområde for oss, sier Østebøvik.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.