Pepperl Visunet crop

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Enten remote- eller direktemonitor, industri- eller boks-PC: Serien tilbyr ulike HMI-systemer for et bredt spekter av applikasjoner og installasjonskrav i ATEX/IECEx Sone 2/22 og ikke-Ex-områder. Den modulære "one-fits-all"-designen gir mulighet for nøyaktig konfigurasjon av HMI-løsningen din og muliggjør enkel og rask tilpasning i felten. Pepperl+Fuchs utvider VisuNet FLX-serien med to nye alternativer, noe som gjør den enda mer fleksibel.

I tillegg til det velprøvde huset i rustfritt stål, er nå et nytt aluminiumshus tilgjengelig for enhetene i VisuNet FLX-serien. Dette betyr at serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C og utendørs. Det robuste aluminiumshuset står ikke bare for optimal varmeavledning, men også for høy motstand. For å sikre god lesbarhet til enhver tid, selv under svært sterke lysforhold, har enhetene i serien en spesielt godt lesbar skjerm. Med det nye aluminiumshuset kan ekstra solskjermer festes på sidene, øverste kant og bak etter behov. De tjener også som beskyttelse mot regn og andre miljøforhold. Med disse forbedringene, trosser VisuNet FLX-serien tøffe miljøforhold og kan nå også brukes utendørs.

For å forhindre uautorisert tilgang til prosesskontrollsystemet er  kort eller -brikker ekstremt nyttig. Dette gjør inntastingen av legitimasjon mer effektiv. I tillegg til muligheten for å bruke RFID-lesere i VisuNet FLX-serien som ekstern periferenhet, er det nå også mulighet for å integrere en RFID-leser direkte i huset. Brukere mottar derfor hele pakken fra én enkelt kilde og kan gjøre brukerautentisering i anlegget deres ikke bare sikrere, men også mer effektivt

 

DF crop

Verdens største anlegg

Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.

Havvind crop

Veikart til økt lønnsomhet i havvindsektoren: Ny rapport fra BCG og PEAK Wind

Optimalisering av drifts- og vedlikeholdspraksiser innen havvind kan forbedre både den operasjonalle ytelsen og lønnsomheten, skriver Boston Consulting Group og PEAK Wind i en fersk analyse. Rapporten understreker den kritiske rollen som drift og vedlikehold (operations and maintenance; O&M) har når havvindparker går fra å være supplementære grønne energikilder til primære energileverandører.

AuticBACnet crop

Autic System AS Lanserer – PiiGAB BACnet for PI900

Med BACnet i PiiGAB 900 Gateway konverteres dine måleverdier fra HAN, wM-bus, M-bus og Modbus til BACnet-objekter automatisk.

Goodtech Hauge crop

God resultatutvikling for Goodtech

Goodtech fortsetter året med sterk vekst i ordrebok og god utvikling i EBITDA mot samme kvartal i 2023. Q2 2024 endte med en omsetning på 192 MNOK, EBITDA på 9,2 MNOK (4,8%) og en ordrereserve på 431 MNOK. Industriens behov for økt effektivitet og bedre styringsinformasjon gjenspeiles i Goodtech sin ordrereserve, der prosjektene i porteføljen i stor grad er prosjekter for nordiske industriselskaper som arbeider med å øke egen produksjon, til lavere enhetskostnad.