Goodtech Hauge crop

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Sterk avslutning på året for Goodtech

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

Det har vært god endringstakt i Goodtech gjennom 2022. Konsernet har hatt en klart uttalt strategi om å fokusere selskapet for å ta posisjoner i det voksende markedet for industriell digitalisering, og har gjennom året fullført flere strategiske salgstransaksjoner som bekrefter konsernets fokus, samtidig som transaksjonene har styrket selskapets kapitalstruktur og balanse.

I januar 2022 ble tavleverkstedet på Os solgt til Bergen Elektrokompetanse, og i august samme år solgte Goodtech maskineringsvirksomheten i Arvika til industrikjempen BE Group. På tampen av året annonserte konsernet enda en strategisk viktig transaksjon, der entreprenørkonsernet NCC tar over Goodtech sin organisasjon på Åland og den resterende virksomhet på Åland holdes for salg.

«Vi er glade for at en så profesjonell aktør som NCC ser verdien i vår virksomhet på Åland, og ikke minst at våre tidligere kollegaer kommer til et miljø som satser stort innenfor deres kjernekompetanse. For oss markerer denne transaksjonen en strategisk milepæl – nå kan vi fokusere på veksten vi ser i markedet for industriell automatisering, robotisering og digitalisering», kommenterer konsernsjef Margrethe Hauge.

I den videreførte kjernevirksomheten i Norge og Sverige, har konsernet samtidig gjort tiltak innenfor salg- og ettermarked som har resultert i vekst i ordreboken på 25% sammenlignet med samme kvartal i 2021.

«Vi har initiert mange endringer gjennom 2022 for å fokusere Goodtech og rigge oss for det utrolig spennende som skjer i nordisk industri. Vi gleder oss over den lønnsomhetsveksten vi hadde i fjor, men det ligger fremdeles et stort potensiale i arbeidet som vi skal konsentrere oss om fremover, nemlig å drive frem nye tekniske løsninger som bidrar til at vi også her hjemme beholder en konkurransekraftig industri», avslutter Hauge.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...