Goodtech Hauge crop

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Sterk avslutning på året for Goodtech

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

Det har vært god endringstakt i Goodtech gjennom 2022. Konsernet har hatt en klart uttalt strategi om å fokusere selskapet for å ta posisjoner i det voksende markedet for industriell digitalisering, og har gjennom året fullført flere strategiske salgstransaksjoner som bekrefter konsernets fokus, samtidig som transaksjonene har styrket selskapets kapitalstruktur og balanse.

I januar 2022 ble tavleverkstedet på Os solgt til Bergen Elektrokompetanse, og i august samme år solgte Goodtech maskineringsvirksomheten i Arvika til industrikjempen BE Group. På tampen av året annonserte konsernet enda en strategisk viktig transaksjon, der entreprenørkonsernet NCC tar over Goodtech sin organisasjon på Åland og den resterende virksomhet på Åland holdes for salg.

«Vi er glade for at en så profesjonell aktør som NCC ser verdien i vår virksomhet på Åland, og ikke minst at våre tidligere kollegaer kommer til et miljø som satser stort innenfor deres kjernekompetanse. For oss markerer denne transaksjonen en strategisk milepæl – nå kan vi fokusere på veksten vi ser i markedet for industriell automatisering, robotisering og digitalisering», kommenterer konsernsjef Margrethe Hauge.

I den videreførte kjernevirksomheten i Norge og Sverige, har konsernet samtidig gjort tiltak innenfor salg- og ettermarked som har resultert i vekst i ordreboken på 25% sammenlignet med samme kvartal i 2021.

«Vi har initiert mange endringer gjennom 2022 for å fokusere Goodtech og rigge oss for det utrolig spennende som skjer i nordisk industri. Vi gleder oss over den lønnsomhetsveksten vi hadde i fjor, men det ligger fremdeles et stort potensiale i arbeidet som vi skal konsentrere oss om fremover, nemlig å drive frem nye tekniske løsninger som bidrar til at vi også her hjemme beholder en konkurransekraftig industri», avslutter Hauge.

Tavle årsmæte crop[1]

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.