Seamless integration of Laser scan data in the AVEVA Everything3D BubbleView

Definerer en ny strategi for Statoil

Statoil undertegner en flerårig avtale for AVEVA Everything3D

AVEVA melder i dag å ha inngått en flerårig avtale med Statoil for bruk av AVEVA Everything3D™ (AVEVA E3D™). Statoil har valgt denne programvaren som sin strategiske 3D plattform i årene fremover.

AVEVAs 3D-designprogramvare definerer en ny strategi for Statoil

I likhet med mange andre selskaper velger Statoil AVEVA E3D som en vidreføring av  sitt eksisterende designsystem AVEVA PDMS. I tillegg til å redusere behov for ekstraarbeid i design- og konstruksjonsfasen, vil AVEVA E3D forbedre effektivitet, og gi mulighet for Statoil og deres kontraktspartnere å spare tid i levering av prosjekter.

Statoil har brukt AVEVA PDMS og AVEVA Global i mer enn 15 år og erkjenner verdien av denne programvaren ved feltutbygging, vedlikehold, drift og modifikasjonsprosjekter.

AVEVA E3D vil bidra til å gi Statoil muligheten til å oppfylle fremtidens krav til kostnadseffektiv prosjektgjennomføring. Dette blant annet ved å utnytte programmets integrerte mulighet for bruk av fotografiske punktskyer, omfattende kollisjonssjekking, forbedret design- og tegningsproduksjonsfunksjonalitet. Det at en kan bruke både AVEVA PDMS og AVEVA E3D på samme prosjekt sikrer kompatibiliteten. Dermed kan Statoil utnytte ny funksjonalitet for både nye og eksisterende anlegg på en fleksibel og kontrollert måte.

«Statoil har valgt AVEVA E3D som sin 3D-løsning for både nybygg og eksisterende prosjektanlegg», sier Helmut Schuller, konserndirektør for salg. «Løsningens enestående designeffektivitet i eksisterende industriområder skyldes AVEVA E3Ds  tette integrasjon med funksjoner for laserskanning, og dets enkle migrasjon fra AVEVA PDMS. AVEVA E3D-grensesnittet er både kraftfult og enkelt å bruke. Det betyr at våre kunder lærer seg programmet raskt med minimal opplæring, og uten avbrudd i eksisterende prosjekter. Enkel implementering og bruk gir Statoil tilgang til AVEVA E3Ds mangfold av fordeler uten risiko forbundet med innføring av ny rasjonell teknologi.»

Statoil bruker for tiden AVEVAs programvare på 52 Brownfield og 7 Greenfield prosjekter, samt det nye Johan Sverdrup-feltutviklingsprosjektet. Eldre anlegg som Snøhvit (LNG-anlegg i Barentshavet), raffineriet på Mongstad, Kalundborg i Danmark, og gassbehandlingsanlegget på Kårstø har tidligere blitt konvertert til AVEVA PDMS. Statoils nye strategi for å standardisere på AVEVA E3D gir potensiale for betydelige prosjektforbedringer i design, drift og revisjon av alle Statoils anlegg i fremtiden.

Johan Castberg FPSO anchored

Johan Castberg-feltet forsinket

Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.

Emerson Tescom_BRW crop

Ny Emerson Flushing Ring

TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.

Slangerobot crop

Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon

Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket»  er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.

Sounder USV

Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte

De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.