OverVu_Swire Oilfield Services crop

Tap og forsinket levering av utstyr koster bransjen flere milliarder dollar hver

Sporingsløsning gir betydelig reduserte kostnader

Med denne topp moderne programvaren kan selskaper identifisere, lokalisere og spore materiell og utstyr over hele verden via en nettleser. OverVu er basert på nettjenester som kan tilpasses og enkelt integreres i eksisterende forretningsprogrammer.

Eksperter innen militær logistikk, kommersiell virksomhet og detaljhandel har bidratt til utviklingen av en banebrytende løsning for å spore opp forsvunnet, feilsendt og forsinket utstyr. Dette problemet koster olje- og gassektoren flere milliarder dollar hvert år.

Med utgangspunkt i ekspertise fra egen organisasjon og andre spesialister på materialsporing har Swire Oilfield Services, en ledende global leverandør av fraktløsninger, lansert bransjens første fullstendige sporingsløsning: OverVu®. Swire Oilfield Services vil presentere OverVu om bord på s/s LOYAL ved havnen i Stavanger under ONS.

For å oppfylle markedets behov og ta høyde for markedets dynamiske karakter bruker Swire Oilfield Services' sporingsløsning komponenter som overholder internasjonale standarder for identifisering av materiell og utstyr, datakommunikasjon og deling. En slik tilnærming er uhyre viktig for det globale energimarkedet og vil sikre at løsningen tas i bruk og blir ubredt.

OverVu bruker en kombinasjon av Global Positioning System (GPS), Radio Frequency Identification (RFID) og annen teknologi for automatisk identifisering (auto-ID) for å innhente alle relevante data om bevegelsene til alle enheter – ikke bare containere – praktisk talt hvor som helst i verden. Swire Oilfield Services tilbyr også et fullstendig opplæringsprogram og døgnbemannet brukerstøtte.

Nick Coaton, General Manager of Track & Trace Solutions, som har hatt det overordnede ansvaret for produktutviklingen, sier: "Vi har utviklet OverVu for å oppfylle våre egne behov og kundenes behov. Effektivitet i forsyningskjeden er svært viktig for bransjen, og det vil bli stadig viktigere etter hvert som virksomheten beveger seg over i mer krevende omgivelser. Når kundene takket være OverVu får fullstendig innsyn i hele forsyningskjeden, kan de fatte bedre, mer nøyaktige beslutninger og på den måten spare tid, senke driftskostnadene og øke medarbeidernes sikkerhet."

Siden tap og forsinket levering av utstyr koster bransjen flere milliarder dollar hvert eneste år, har en slik løsning lenge vært etterspurt, blant annet av bransjeorganisasjoner som Norsk olje og gass.

Roar Lorvik, som har ansvar for RFID-løsninger hos GS1 Norway, sier: "I utviklingen av OverVu har Swire Oilfield Services brukt globale GS1-standarder, noe som er avgjørende for effektiv drift og informasjonsdeling i hele forsyningskjeden. Swire Oilfield Services er medlem av GS1 og samarbeider med GS1 Norway gjennom å være hovedpartner i SmartCentre. Innenfor disse rammene skal Swire og GS1 Norway lage en demo ved GS1 Norways SmartCentre for å vise bruk av Swires innovative sporingsløsning."

 

Samtidig bidrar GS1 Norway til arbeidet med å utvikle EPIM LogisticsHub (ELH), en felles kunnskapsbase for sporing av containere og utstyr i norsk offshoreindustri. GS1 Norway deltar også i referansegruppen for ELH.

 

Knut Vala, som er leder for drift og utvikling hos GS1 Norway, sier: "Et sentralt element i ELH-prosjektet er bruk av globale standarder, som er avgjørende for å sikre interoperabilitet i det globale markedet. Flere GS1-standarder – de samme som brukes i OverVu – brukes også her."

 

Da Swire Oilfield Services skulle sette sammen det tverrfaglige teamet bak OverVu-løsningen, hentet selskapet inn sentrale medlemmer fra fagområder utenfor energisektoren, for eksempel militær logistikk og detaljhandel, der lokalisering av og status for materiell er fundamentalt. Bruk av ulike typer auto-ID-teknologi kan beviselig gi langt mer pålitelige data i forsyningskjeden innenfor disse områdene.

Nick Coaton konkluderer: "Poenget er at OverVu er en løsning som på en enkel og kostnadseffektiv måte kan tilpasses til og integreres i kundenes eksisterende systemer. Vi ønsker å skreddersy løsningen slik at den oppfyller kundenes individuelle behov, og vi mener at den har potensial til å revolusjonere forsyningskjeden i energisektoren."

Swire Oilfield Services er en global organisasjon med virksomhet i Amerika, Europa, Afrika og Asia/Stillehavet.

Om GS1

GS1 er en internasjonal, ikke-kommersiell organisasjon med medlemsorganisasjoner i over 100 land.

GS1 arbeider med å utvikle og innføre globale standarder og løsninger som gir økt effektivitet og innsyn i globale forsynings- og etterspørselskjeder på tvers av sektorer. GS1-systemet er på verdensbasis det mest utbredte standardsystemet for forsyningskjeden.

Johan Castberg FPSO anchored

Johan Castberg-feltet forsinket

Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.

Emerson Tescom_BRW crop

Ny Emerson Flushing Ring

TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.

Slangerobot crop

Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon

Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket»  er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.

Sounder USV

Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte

De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.