Sisomar_HQ_ crop

Sisomar valgte Nordkontakt

Sisomar valgte Nordkontakt til automatisering av “Hall H” i Straumen. Sisomar driver med produksjon av kvalitetssmolt i Straumen i Sørfold kommune. Sisomar har årlig tillatelse på 12 millioner smolt, og nå skal de utvide anlegget med en ny produksjonshall for postsmolt.   

Hall H – et postsmolt anlegg

Hall H vil bestå av 8 tanker med samlet karvolum på 9.600 kubikk og vil være en postsmolt avdeling. Høsten 2023 startet Sisomar arbeidet med Hall H, som skal bli en avdeling som skal produsere inntil tre millioner smolt med snittvekt på 500 gram i året. Hall H vil kreve 40 kubikk ferskvann og 40 kubikk sjøvann i minuttet. Hallen skal stå ferdig høsten 2025.

Eksisterende leveranser

Nordkontakt har allerede levert en betydelig mengde automasjonssystem og tjenester tilknyttet Sisomars eksisterende anlegg i Straumen. Bl.a. driftsovervåkning, alarmsystemer, automatikkløsninger for styring av produksjon og kontroll med vannkvalitet, samt fordelingstavler for el-kraft.

Stolt leverandør

– Vi i Nordkontakt er stolte over å ha nylig inngått en avtale med Sisomar om automatisering av Hall H. Dette styrker vårt allerede utviklende samarbeid med Sisomar. Et samarbeid som bidrar til optimal drift og verdiskaping av anlegget i Straumen. Gjensidig tillit og det at vi kommer inn i en tidlig fase gjør at vi finner de best mulige og kostnadsbesparende løsningene. Både i utbyggingsfasen, men også i driftsfasen. Dette er et spennende og lærerikt prosjekt for oss i Nordkontakt.

Lang erfaring innen bransjen

Nordkontakt har lang erfaring med automatiseringsløsninger tilpasset bransjen, og har kunder langs hele kysten innenfor segmentene stamfisk, settefisk, matfisk og slakteri.  

Håland gasslekkasje-gassdetektor crop

Ultrasonisk kamera for å avdekke gasslekkasjer

Nytt agentur fra Håland Instrumentering AS, Distran portable kamera som gjør gasslekkasjer synlige gjennom sine ultrasoniske sensorer. Ultralyden fra en gasslekkasje fanges opp ved hjelp av en avansert sensorteknologi. Frontpanelet har 124 mikrofoner/sensorer som lokaliserer ultralyden, samt et optisk kamera.

ADV509A_EVA-crop

Advantech lanserer trådløse sensorer med LoRaWAN-teknologi for presis miljøovervåking

Advantech, en ledende leverandør av IoT-løsninger til industrien, har annonsert lanseringen av den innovative EVA-2000-serien, en ny serie med smarte, trådløse sensorer som benytter LoRaWAN-teknologi. Serien markerer et betydelig fremskritt innenfor industriell bruk av sensorer, med dataoverføring med stor rekkevidde i kombinasjon med eksepsjonell energieffektivitet. EVA-2000-serien består av diverse sensormodeller for alt fra temperatur til fuktighet og vannlekkasjer, og den er utviklet for krevende sektorer som industriell automatisering, utstyrsovervåking og miljøovervåking.

AuticAION PI_Toppbilde med produktbilde_RaspberryPI crop

AION PI er en svært prisgunstig Raspberry PI-enhet med innebygget UPS for industrielle applikasjoner

Autic har gleden av å kunne tilby en industriell Raspberry PI-enhet for det Norske automasjonsmarkedet. Med 8GB RAM, 32GB SD, COM port, 4 USB og 2 HDMI porter vil denne enheten passe perfekt til de fleste IIoT applikasjoner.  Vi kan også tilby AION PI med preinstallert Ignition EDGE, da vil man få en fullblods IIoT løsning med all funksjonalitet som Ignition har å by på. 

Phoenix avisolering crop

Avisoleringsautomat for effektiv klargjøring av ledere

Med den nye avisoleringsautomaten E.Fox S 10 fra Phoenix Contact avisoleres lederne enkelt og effektivt, og det med resultater i uforandret høy kvalitet. De spesielle V-knivene dekker et tverrsnittsområde fra 0,08 mm² til 10 mm². Med flatkniven (tilvalg) behandler den flatkabler opp til en bredde på 7,6 mm.