Dynages Scana crop

Ledende leverandører av hydrauliske ventilstyresystemer til olje-, gass- og skip

Scanas datterselskaper får nye navn

Som et ledd i byggingen av sterke maritime merkevarer, endrer Scana ASAs porteføljeselskaper Scana Skarpenord, Scana Offshore og Scana Subsea navn til henholdsvis Skarpenord, Seasystems og Subseatec.

Fra Scana Skarpenord til Skarpenord
Scana Skarpenord er i dag en av markedets ledende leverandører av hydrauliske ventilstyresystemer til olje-, gass- og skipsbyggingsindustrien. I tillegg til ventilstyringssystem, satses det også på ettermonteringer og service knyttet til egne produkter. Selskapet endrer nå navn fra Scana Skarpenord til bare Skarpenord.

– Skarpenord er et veletablert og godt navn, som både reflekterer en flott industrihistorie fra Rjukan de siste 60 årene og er anerkjent i inn og utland. Med navneendringen ønsker vi nå å rendyrke Skarpenord-navnet. Selskapet skal fortsette å ha en unik posisjon i markedet, og vil satse på produktutvikling slik at vi tilpasser oss kundenes behov i dag og i fremtiden, sier konserndirektør Styrk Bekkenes i Scana ASA.

Scana Skarpenord ble etablert på slutten av 1960-tallet som en avdeling i Norsk Hydro, Rjukan Fabrikker. I 1985 gikk Skarpenord ut av Norsk Hydro og ble et selvstendig selskap, og i 1989 ervervet Scana Industrier selskapet.

Skarpenord holder fram som en del av Scana-grupperingen. Les mer på www.skarpenord.no

Scana Offshore blir Seasystems
Selskapet vi i dag kjenner som Scana Offshore, ble etablert i 1953. Organisasjonen er liten og effektiv, med fokus på høy kompetanse og stor fleksibilitet innen sitt område.

Scana Offshore har de siste fire årene justert strategien inn mot det grønne skiftet. Fra å være en ren leverandør av utstyr til olje- og gassindustrien, fokuserer selskapet nå i større grad på fiskeoppdrett og flytende vindkraft – og har de siste årene hatt sitt gjennombrudd i begge disse markedene. Scana Offshore fikk blant annet skikkelig fotfeste i markedet for flytende vindkraft i april 2020 fikk, med en solid kontrakt på forankring til Hywind Tampen-prosjektet.  

– Selskapets endrer nå navn til Seasystems, som er et bredere og mer fleksibelt navn for dagens virksomhet. Vi er nå aktive i flere segment, noe som gir oss en god spredning i flere bransjer. Nytt navn understøtter den nye satsingen, og selskapet tar nye og spennende steg i riktig retning – med fokus på en bærekraftig utvikling, konstaterer Styrk Bekkenes.

Seasystems holder fram som en del av Scana. Les mer på www.seasystems.no

Subseatec ser dagens lys
Scana Subsea ble etablert i 2009, men har nordisk industrihistorie som strekker seg flere hundre år tilbake i tid.  Selskapet leverer høykvalitets stålprodukter spesialtilpasset kundens behov innen olje og gass, og er en av de mest erfarne spesialistbedriftene i verden innen smidde stigerørsapplikasjoner. Nå skifter også denne Scana-datteren navn, og blir hetende Subseatec.

– Selskapet har hatt en svært god start på 2020, og opplever nå en rekordstor ordrereserve. Den gir oss en større forutsigbarhet for fremtiden, sier en fornøyd Styrk Bekkenes.

Subseatec holder fram som en del av Scana.
 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...