Rittal AX crop

Det glatte materialet motstår kjemikalier, saltvann og ekstremt høy luftfuktighe

Rittal lanserer AX og KX i skinnende rustfritt stål

Noen ganger trenger til og med kapslinger å glitre elegant, selv om det i industrien sjelden handler om skjønnhet og alltid om funksjon. Innkapslinger må beskytte sensitivt utstyr, selv under de mest ugunstige forhold. Dette gjelder allerede for standardversjonene av Rittal AX og KX-serien, med robust pulverlakkering. 

For miljøer med ekstra høy risiko for korrosjon tilbyr Rittal nå nye versjoner i rustfritt stål. Det glatte materialet motstår kjemikalier, saltvann og ekstremt høy luftfuktighet, og utvider mangfoldet til Rittal systemet.

Ved konvertering av rustfrie kapslinger til AX og KX drar du nytte av Rittals systemfordeler for spesielle bruksområder som krever mer robust materiale. De kompakte skapene har et patentert system med festepunkter. Sammen med skinnene for innvendig installasjon, danner de det veletablerte 25 mm monteringsmønsteret fra VX25 gulvskapsystem. Med dette unike, patenterte systemet er AX kompaktapparatskap forberedt for alle typer konfigurasjoner og ettermontering.

Systemkomponenter og tilbehør kan monteres på skinner sikkert, raskt og enkelt uten boring, fra dørbryter, kabelslanger og klemlister til skaplys. Takket være den forhåndsdefinerte avstanden mellom skinnene, kan systemtilbehør som systemchassi, kabelklemmeskinner eller bæreskinner fra VX25 gulvskapsystemet også brukes.

Det nye designet forenkler også jording med automatisk potensialutjevning for AX og KX i rustfritt stål. På KX er for eksempel sidene optimalisert for PE-tilkoblingen. For å utnytte dybden på KX koblingsboksene enda bedre, kan monteringsskinnen monteres direkte på bakpanelet. Nytt i KX-porteføljen av rustfritt stål er E-Box med dør. Både i AX- og KX-serien gjør festepunkter i bakveggen monteringen av veggfestebraketter raskere.

Forberedt for digital prosessoptimalisering

Som systemkapslinger er de nye versjonene av rustfritt stål nå fullt forberedt for digitalt optimaliserte prosesser innen styrings- og tavlebygging, prosesser som er veldig etterspurt i disse tider med stadig mer komplekse anlegg og mangel på faglært personale. Hos Eplan er alle data tilgjengelige, så de relevante komponentene kan konfigureres sømløst. Den digitale tvillingen fra Eplan-prosjektet inneholder også alle dataene som trengs for automatisk behandling av tavlebyggere, for eksempel for utskjæringer med Perforex LC 3D lasersentre. ePocket digitale tegningslomme gjør deretter dataene tilgjengelige under drift av anlegget. Skap og tilbehør kan også enkelt konfigureres og bestilles med Rittals RiPanel-verktøy.

itSMF SigMa crop

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Karsten Moholt crop

IKM KJØPER Karsten Moholt AS og Aquamarine AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Remold Invest AS om kjøp av 100% av aksjene i Moreld AS med datterselskaper, herunder Karsten Moholt AS og Aquamarine AS. Moreld AS er etter salget av flere virksomheter og en omstrukturering omdannet til et holdingselskap som eier selskapene Karsten Moholt AS, Aquamarine AS, Teknisk AS, More Holdco KM AS, AO Holdco AS og More Asset AS. Disse selskapene omsatte for 470 MNOK i 2023 (ureviderte tall).