
Uovertruffen ytelse og fleksibilitet
Programvaredesignet kontroller forenkler styringssystemer
CompactRIO kontroller integrerer en Intel® Atom™ prosessor og Xilinx Kintex-7 FPGA-teknologi for bedre ytelse og enklere systemintegrasjon.
NI, leverandør av løsninger som gjør at ingeniører og forskere kan løse noen av verdens største tekniske utfordringer, lanserer nå CompactRIO performance controller. Denne programvaredesignede kontrolleren integrerer de siste innvevde teknologier fra Intel og Xilinx for å levere uovertruffen ytelse og fleksibilitet, og er fullt ut støttet av LabVIEW 2014 og NI Linux Real-Time. Den er ideell for styring og applikasjoner i tøffe industrimiljøer og leverer høyytelses prosessering, tilpasset timing og trigging, og dataoverføring fra modulær C Series I/O.
“LabVIEW RIO-arkitekturen bryter barrierene til tradisjonelle innvevde systemdesign og er den beste hyllevareplattformen til å løse alle krevende styrings- og overvåkningsoppgaver,” sier Jamie Smith, direktør for embedded systems i NI. “Vår plattformbaserte tilnærming gir små designteam trygghet til å bygge innovative innvevde systemer uten å kaste bort utviklingstid og kostnader.”
LabVIEW 2014 med NI Linux Real-Time-støtte lar utviklere og forskere bruke et enkelt og velkjent utviklingsmiljø til å utvikle sine systemer, samtidig som de får umiddelbar fordel av bedre ytelse i CompactRIO maskinvaren.
“Samarbeidet mellom Intel og NI gjør at kundene får tilgang til de siste prosesserings-teknologiene, samtidig som krav til ytelse i krevende miljøer møtes,” sier Shahram Mehraban, global leder for energi og industrisegmentet hos Intel Internet of Things Group. “Ved å arbeide tett med NI under en tidlig fase i produktutviklingen, er vi raskt i stand til å levere den siste Intel® Atom™ prosessoren til dette segmentet.”
Nøkkelegenskaper
Intel® Atom™ Prosessor: Lukk sløyfer raskt, håndter flere oppgaver med samme kontroller, og prosessér data med større presisjon, nøyaktighet og hastighet med denne prosessoren med to kjerner.
Kintex-7 FPGA: Behandle flere kanaler og implementer mer kompleks filtrering og kontrollalgoritmer.
NI Linux Real-Time: Få tilgang til et stort applikasjonsmiljø og IP med et robust Linux-basert sanntids-OS.
Embedded UI: Implementer lokalt HMI-utstyr og bruk styringssystemet til å håndtere HMI-oppgaver, kutte komponentkostnader, utviklings- og integrasjonstid.
Forbedret integrasjon med kamera: Legg til USB3 eller GigE Vision-kamera med NI Linux Real-Time, integrer bildeinnsamling direkte i en applikasjon, og bruk ny Vision-IP til å gjøre FPGAen om til en høytytende bilde-koprosessor.
For å få vite mer om CompactRIO 4-slot ytelseskontroller, besøk ni.com/compactrio/performance-controller. En 8-slot-versjon av kontrolleren vil bli lansert senere i år.
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.