Henning-grorud-hvit-bakgrunn crop

Kjøper inn råvarer og produserer våre egne produkter i egen regi.

Phoenix Contact feirer 35 år i Norge

I 1987 ble Phoenix Contact AS opprettet og 35 år senere i 2022 leveres det sterkere tall enn noen gang. Phoenix Contact har hovedkontor på Furuset i Oslo, med salgskontorer i Ulsteinvik, Trondheim og Tønsberg.

Henning Grorud ha vært Administrerende Direktør siden 2004 og har vært med på reisen med å mer enn femdoble omsetning gjennom disse årene. 2021 ga et rekordresultat og mye tyder på at 2022 vil overgå fjoråret.

Det er mange gode grunner til at vi nå leverer bedre enn noen gang. Phoenix Contact har kontroll over alle vesentlige deler av vår verdikjede. Vi kjøper inn råvarer og produserer våre egne produkter i egen regi. Vi også møter krevende levering og logistikk – problemer i disse tider, men samtidig har vi kontroll over mye i vår verdikjede. Over mange år har vi jobbet med å bli ‘The most trusted brand in our industry’. Dette har vi lykkes med og vårt partnerskap med våre kunder og relasjoner gjør oss godt rustet til å også håndtere krevende tider sammen. - Henning Grorud, Administrerende Direktør

Phoenix Contact er en familiebedrift med hovedkvarter i Tyskland, med 55 datterselskaper over hele verden og representasjon i 100 land. Etablert i 1923 og med oppfinnelse av rekkeklemmen som kan monteres på en DIN-skinne i 1928, viste det prov på en bedrift som tidlig var innovativ. Som en aktiv aktør innen flere bransjer og industrier som i dag har et stort fokus på elektrifisering og fornybar energiproduksjon, venter det en spennende utvikling for Phoenix Contact.

Vår vei videre er veldig spennende. Vi ser vi tar markedsandeler og gjør dette med rett fokus. Bærekraftige produkter og løsninger er viktig for oss, men enda viktigere er det at vi leverer i forbindelse med elektrifiseringen av samfunnet rundt på kloden. Vi bidrar på denne måten til at våre kunder igjen kan levere gjennomtenkte produkter for fremtidens samfunn slik at våre barn overtar en bærekraftig klode. Sammen skaper vi en bærekraftig verden basert på vår lidenskap for teknologi og innovasjon. -  Henning Grorud, Administrerende Direktør

Siden 2020 har Phoenix Contact dykket dypt ned i konseptet bak Empowering the All Electric Society. All Electric Society er en visjon som gir svar på menneskehetens store utfordringer: Kampen mot klimaendringene og ivaretagelse av en bærekraftig utvikling. Nøkkelen for implementeringen av denne visjonen er omfattende elektrifisering, nettorganisering og automatisering av samtlige sektorer innen økonomi og infrastruktur. Allerede i dag tilbyr Phoenix Contact produkter og løsninger som kan brukes under utviklingen på veien mot All Electric Society, og bidrar dermed til at industrien og samfunnet kommer nærmere denne visjonen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.