Henning-grorud-hvit-bakgrunn crop

Kjøper inn råvarer og produserer våre egne produkter i egen regi.

Phoenix Contact feirer 35 år i Norge

I 1987 ble Phoenix Contact AS opprettet og 35 år senere i 2022 leveres det sterkere tall enn noen gang. Phoenix Contact har hovedkontor på Furuset i Oslo, med salgskontorer i Ulsteinvik, Trondheim og Tønsberg.

Henning Grorud ha vært Administrerende Direktør siden 2004 og har vært med på reisen med å mer enn femdoble omsetning gjennom disse årene. 2021 ga et rekordresultat og mye tyder på at 2022 vil overgå fjoråret.

Det er mange gode grunner til at vi nå leverer bedre enn noen gang. Phoenix Contact har kontroll over alle vesentlige deler av vår verdikjede. Vi kjøper inn råvarer og produserer våre egne produkter i egen regi. Vi også møter krevende levering og logistikk – problemer i disse tider, men samtidig har vi kontroll over mye i vår verdikjede. Over mange år har vi jobbet med å bli ‘The most trusted brand in our industry’. Dette har vi lykkes med og vårt partnerskap med våre kunder og relasjoner gjør oss godt rustet til å også håndtere krevende tider sammen. - Henning Grorud, Administrerende Direktør

Phoenix Contact er en familiebedrift med hovedkvarter i Tyskland, med 55 datterselskaper over hele verden og representasjon i 100 land. Etablert i 1923 og med oppfinnelse av rekkeklemmen som kan monteres på en DIN-skinne i 1928, viste det prov på en bedrift som tidlig var innovativ. Som en aktiv aktør innen flere bransjer og industrier som i dag har et stort fokus på elektrifisering og fornybar energiproduksjon, venter det en spennende utvikling for Phoenix Contact.

Vår vei videre er veldig spennende. Vi ser vi tar markedsandeler og gjør dette med rett fokus. Bærekraftige produkter og løsninger er viktig for oss, men enda viktigere er det at vi leverer i forbindelse med elektrifiseringen av samfunnet rundt på kloden. Vi bidrar på denne måten til at våre kunder igjen kan levere gjennomtenkte produkter for fremtidens samfunn slik at våre barn overtar en bærekraftig klode. Sammen skaper vi en bærekraftig verden basert på vår lidenskap for teknologi og innovasjon. -  Henning Grorud, Administrerende Direktør

Siden 2020 har Phoenix Contact dykket dypt ned i konseptet bak Empowering the All Electric Society. All Electric Society er en visjon som gir svar på menneskehetens store utfordringer: Kampen mot klimaendringene og ivaretagelse av en bærekraftig utvikling. Nøkkelen for implementeringen av denne visjonen er omfattende elektrifisering, nettorganisering og automatisering av samtlige sektorer innen økonomi og infrastruktur. Allerede i dag tilbyr Phoenix Contact produkter og løsninger som kan brukes under utviklingen på veien mot All Electric Society, og bidrar dermed til at industrien og samfunnet kommer nærmere denne visjonen.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...