Henning-grorud-hvit-bakgrunn crop

Kjøper inn råvarer og produserer våre egne produkter i egen regi.

Phoenix Contact feirer 35 år i Norge

I 1987 ble Phoenix Contact AS opprettet og 35 år senere i 2022 leveres det sterkere tall enn noen gang. Phoenix Contact har hovedkontor på Furuset i Oslo, med salgskontorer i Ulsteinvik, Trondheim og Tønsberg.

Henning Grorud ha vært Administrerende Direktør siden 2004 og har vært med på reisen med å mer enn femdoble omsetning gjennom disse årene. 2021 ga et rekordresultat og mye tyder på at 2022 vil overgå fjoråret.

Det er mange gode grunner til at vi nå leverer bedre enn noen gang. Phoenix Contact har kontroll over alle vesentlige deler av vår verdikjede. Vi kjøper inn råvarer og produserer våre egne produkter i egen regi. Vi også møter krevende levering og logistikk – problemer i disse tider, men samtidig har vi kontroll over mye i vår verdikjede. Over mange år har vi jobbet med å bli ‘The most trusted brand in our industry’. Dette har vi lykkes med og vårt partnerskap med våre kunder og relasjoner gjør oss godt rustet til å også håndtere krevende tider sammen. - Henning Grorud, Administrerende Direktør

Phoenix Contact er en familiebedrift med hovedkvarter i Tyskland, med 55 datterselskaper over hele verden og representasjon i 100 land. Etablert i 1923 og med oppfinnelse av rekkeklemmen som kan monteres på en DIN-skinne i 1928, viste det prov på en bedrift som tidlig var innovativ. Som en aktiv aktør innen flere bransjer og industrier som i dag har et stort fokus på elektrifisering og fornybar energiproduksjon, venter det en spennende utvikling for Phoenix Contact.

Vår vei videre er veldig spennende. Vi ser vi tar markedsandeler og gjør dette med rett fokus. Bærekraftige produkter og løsninger er viktig for oss, men enda viktigere er det at vi leverer i forbindelse med elektrifiseringen av samfunnet rundt på kloden. Vi bidrar på denne måten til at våre kunder igjen kan levere gjennomtenkte produkter for fremtidens samfunn slik at våre barn overtar en bærekraftig klode. Sammen skaper vi en bærekraftig verden basert på vår lidenskap for teknologi og innovasjon. -  Henning Grorud, Administrerende Direktør

Siden 2020 har Phoenix Contact dykket dypt ned i konseptet bak Empowering the All Electric Society. All Electric Society er en visjon som gir svar på menneskehetens store utfordringer: Kampen mot klimaendringene og ivaretagelse av en bærekraftig utvikling. Nøkkelen for implementeringen av denne visjonen er omfattende elektrifisering, nettorganisering og automatisering av samtlige sektorer innen økonomi og infrastruktur. Allerede i dag tilbyr Phoenix Contact produkter og løsninger som kan brukes under utviklingen på veien mot All Electric Society, og bidrar dermed til at industrien og samfunnet kommer nærmere denne visjonen.

Johan Castberg FPSO anchored

Johan Castberg-feltet forsinket

Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.

Emerson Tescom_BRW crop

Ny Emerson Flushing Ring

TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.

Slangerobot crop

Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon

Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket»  er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.

Sounder USV

Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte

De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.