Elteco nye crop

Fra venstre; Inge Fuglset, Kristin Kraby Skjøldt og Vibeke Lundsholt Bjerke

Personalnytt fra Elteco

Som alle andre firmaer og privatpersoner har vi i Elteco vært igjennom to svært spesielle år i 2020 og 2021. Koronapandemien har preget hele samfunnet. Den har gjort at vi har måttet ta mange grep og få til kreative løsninger for å etterkomme smittevernregler, samtidig som bedriften skal drives mest mulig normalt. 

 

Elteco har imidlertid også hatt andre utfordringer de siste årene. Høsten 2019 ble vi utsatt for et kraftig dataangrep, sammen med 80 andre firmaer i Addtech, konsernet som eier Elteco.

I løpet av ett tastetrykk var vi satt tilbake til 1970-årene. Et fryktelig sjokk, men vi hadde en fordel i Elteco. Mange av medarbeiderne var “godt voksne” og hadde drevet business før data tok helt over. Det ble ikke panikk, derimot begynte vi systematisk å lage nye, midlertidige løsninger og rutiner. Vi klarte å betjene kundene på en mye mer manuell måte, men det funket. Kundene var fornøyde, og det er det viktigste. Sakte, men sikkert fikk vi systemene våre opp å gå igjen. Dette ble gjort med en enorm intern innsats, og mye god hjelp fra samarbeidspartnere og Addtech. Vi var akkurat kvitt alle spor etter datavirus da Covid19-viruset dukket opp.

Nye utfordringer

Det ble nevnt tidligere i teksten at vi i Elteco var mange ansatte med relativt høy alder. Positivt for å finne kreative løsninger mot et hackingangrep, men samtidig nærmer pensjonsalderen seg. I løpet av de siste årene, har flere av våre medarbeidere måtte erstattes. Sentrale aktører som utviklingssjef med 33 års erfaring, produktsjef med 46 seks års ansiennitet, innkjøps-/logistikkansvarlig og lagersjef med til sammen 80 års ansiennitet, gikk alle av med pensjon.
Slikt merkes. Det ble foretatt noen interne stillingsendringer for produktsjef og lagersjef, men nye medarbeidere måtte finnes. Det har vi klart, nå er vi fulltallige, og vi stiller med et topplag.

Våre sist ansatte medarbeidere er Vibeke Lundsholt Bjerke og Kristin Kraby Skjøldt som jobber med innkjøp og logistikk i vårt kundesenter, og Inge Fuglset i salgsavdelingen.

Vibeke Lundsholt Bjerke er utdannet aut. helsesekretær. Hun har jobbet som dette på Volvat, Sykehuset Telemark og Betanien Hospital. Hun har vært IT rådgiver på Sykehuset Telemark og Koderådgiver på Betanien Hospital. Nå jobber hun hos oss med innkjøp og logistikk.  Vibeke er 41 år, bosatt på Brattås i Porsgrunn med mann og to barn, 10 og 14 år.
Barna er som de fleste, aktive. Gutten på 10 driver med ridning, mens jenta på 14 driver styrketrening. Vibeke er generelt glad i sport, hun leser mye, strikker, og ikke minst, trener mye selv. 
Hun har innredet et treningsrom hjemme som blir flittig brukt. PS! Hvis noen kjenner igjen Lundsholt-navnet, er Vibeke datteren til Gunnar, mangeårig Eltecomann.

Kristin Kraby Skjøldt er 57 år, bor i Larvik. Hun er gift, har ei datter på 25 år, og ei bonusdatter på 33 år. Hun er ei ekte gudbrandsdalsjente, født/oppvokst på Lillehammer og Vinstra.

Hennes yrkeskarriere, som startet i 1986 i Oslo, har vært innen reiseliv; konsulent i reisebyrå og hos turoperatør.  Hun har jobbet innenfor segmentene gruppe/event og ferie- og forretningsreiser.
  
Hun liker å lage mat og bake, prøver å holde seg litt i form (godt å ha hund) og er veldig glad i sosiale sammenkomster. Kristin kommer til å jobbe tett med Vibeke med logistikk.

Inge Fuglset er 46 år, har jobbet som servicetekniker, elektro, i ca 15 år. Har også erfaring fra offshore, samt diverse prosjekter rundt om i inn- og utland som elektroingeniør. Han har de siste 6 årene jobbet som serviceleder og prosjektkoordinator for Clairs avd. Lindum AS. 
Trives med å lære nye ting, og å møte nye mennesker. 

På fritiden liker han å trene, driver litt med frisbee-golf, være med venner og familie, og spiller noe piano på hobbybasis. I Elteco skal Inge jobbe med salg mot industri og Vann-avløp.

Beckhoff Knut Ivar Helland crop

Beckhoff Automation AS etablerer ny avdeling i Ålesund

Beckhoff Automation AS vokser stadig og utvider sin satsing med nytt kontor i Ålesund den 2. mai 2022. Dette blir Beckhoffs tredje avdelingskontor i Norge og skal bidra til en enda tettere kundeoppfølging i et av Norges mest aktive automasjonsområder.

les mer...
Olav_Elteco crop

Store forandringer i Elteco

Olav Bakken blir Sveins etterfølger som Administrerende direktør

Et skikkelig generasjonsskifte er en realitet. Det er sjeldent det skjer så mange forandringer på samme dag i en liten bedrift som vår. 1. april 2022 er en merkedag i Elteco på mange måter. Vi starter et nytt regnskapsår denne dagen, og ser frem til nok et spennende og godt år for Elteco.

les mer...
Mitsubishi Torstein Bekkevold crop

Mitsubishi Electric øker staben

Har omlag 20 års erfaring fra automasjonsbransjen

Torstein Bekkevold er fra 1. mars ansatt som automasjonsingeniør i Mitsubishi Electric – Factory Automation, Torstein vil ha sin daglige arbeidsplass ved kontoret i Drammen.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Styrker industriteamet med ny salgssjef for sluttbruker

Teknologi, bærekraft og samfunnsansvar står i fokus,

André Enger Willumsen, 34 år, er Schneider Electric Norges nye End Users Sales Manager innen industri. Willumsens utdannelsesbakgrunn omfatter en bachelor i markedsføring fra Handelshøyskolen BI og University of California, Berkeley. Arbeidserfaring innen industri har han ervervet gjennom nesten ni år i National Oilwell Varco, hvor han de siste fem årene hadde kundeansvar for Equinor.

les mer...