Pepperl vibrasjon crop

Vibrasjonssensorene har et spesielt bredt måleområde

Pepperl+Fuchs presenterer en helt ny serie vibrasjonssensorer

Uansett hvor vibrasjoner oppstår, spiller tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold en avgjørende rolle for å sikre personell og utstyr. For å utføre pålitelige målinger av vibrasjonshastighet og akselerasjon i lav- eller høyfrekvensområder, tilbyr Pepperl+Fuchs tre nye serier med vibrasjonssensorer.

Disse enhetene for globale applikasjoner kommer med godkjenninger for Ex-område opp til Sone 1/21 og Div. 2, samt sertifiseringer for funksjonssikkerhet SIL1/PL c og SIL2/PL d

I motsetning til sammenlignbare produkter, har Pepperl+Fuchs vibrasjonssensorer et spesielt bredt måleområde som er i stand til å måle vibrasjoner på opptil 128 mm/sekund. Med innkapslet elektronikk i et robust og kompakt hus, skiller disse sensorene seg ut på grunn av sin vedlikeholdsfrie drift og spesielt lange levetid. De er tilgjengelige i tre design med forskjellige funksjonsområder:

VIM3-sensorene er de minste vibrasjonssensorene i serien, egnet for mindre komplekse applikasjoner. På den annen side er sensorene i VIM6-serien designet for bruk i områder med høy temperatur, hvor de brukes for å måle temperatur så vel som vibrasjon. En analog utgang er tilgjengelig for hver målte verdi. VIM6-serien er tilgjengelig med dupleks stålhus og er godkjent for bruk i Ex-områder opp til sone 1/21. Mens VIM3-sensorene er sertifisert i henhold til SIL1/PLc for bruk i sikkerhetsapplikasjoner (IO-Link-versjon), er VIM8-serien nevnt nedenfor tilgjengelig med SIL2 PLd-godkjenning.

Mikro tunneler crop

Smart sensorsystem påviste mikroplast

Sensorbasert system for overvåkning av tunnelvaskevann

Smarte sensorer påviste mikroplast. – Viser at sensorer kan avdekke stoffer og miljøgifter de egentlig ikke kan måle, sier miljøgeolog Jørgen Engebretsen. Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

les mer...
Goodtech Wacker crop

Goodtech oppgraderer vern- og kontrollanlegget til Wacker

Får ansvaret for engineering, prosjektering, innkjøp og montasje

I forbindelse med Wacker Chemicals Norway AS sine planer om å automatisere og overvåke verkets 132kV, 22kV og 6,6kV høyspentanlegg, har Goodtech inngått kontrakt på leveranse av kontrollsystem og nye vern. Kontrakten er i størrelsesorden 8 MNOK, og representerer et spennende prosjekt innen Goodtechs strategisk satsningsområde.

les mer...
EH_Cernay crop

Endress+Hauser åpner nytt anlegg i Frankrike

Vil primært bli brukt til produksjon av elektromagnetiske mengdemålere

For å møte den økende etterspørselen etter mengdemålere har selskapet åpnet et nytt produksjons- og kontorbygg. Endress+Hauser produserer mengdemålere i Cernay for levering til kunder over hele verden. "Cernay er et av selskapets raskest voksende anlegg og har allerede blitt utvidet ni ganger siden det startet driften i 1991," sier Matthias Altendorf, konsernsjef i Endress+Hauser-konsernet ved innvielsesseremonien for det nye produksjons- og kontorbygget.

les mer...
FG ATEX_IECEx-Certified_EncodersPosital crop

POSITAL Encodere - nå også ATEX/IECEx-sertifisering for sone 2/22

Sensorene er egnet for høypresisjonsapplikasjoner

POSITAL, som forhandles av FG-Tech, sin encoder familie IXARC er nå sertifisert ihht. ATEX/IECEx direktivene for Sone 2/22. Med denne sertifiseringen dekker POSITAL ytterligere applikasjoner innenfor olje- og gassinstallasjoner, kjemiske anlegg, trebearbeidingsoperasjoner og kornhåndteringsanlegg. Selve sertifikatet er utstedt av en tredjepart med spesiell kompetanse innen ATEX og IECEx testing og sertifisering.

les mer...