Parker A-lok crop

Parkers A-LOK-koblingsteknologi med to hylser gir lekkasjefri ytelse

Parker termisk avlastningsventil med doble hylsekoblinger gir lekkasjefri ytelse i industrielle gassbruksområder

Parker Hannifin, den globalt ledende bedriften innenfor bevegelses- og styringsteknologier, har lansert et stort utvalg av kryogeniske, termiske avlastningsventiler i rustfritt stål med mulighet for to integrerte hylser med A-LOK®-koblinger.

Parkers A-LOK-koblingsteknologi med to hylser gir lekkasjefri ytelse i en rekke bruksområder og gir kundene store fordeler innenfor sikkerhet, pålitelighet, hastighet og enkel montering.

A-LOK-koblinger bruker et avansert system med to hylser for pålitelighet og enkel montering og demontering uten behov for spesialverktøy. Designet sørger for at alle produksjonsbevegelser overføres aksialt til røret, uten noen radiale bevegelser som legger til stress på røret, noe som sikrer at dets mekaniske integritet ikke reduseres.

A-LOK-koblinger med to hylser drar også nytte av Parkers banebrytende Suparcase®-teknologi, en patentert kjemisk herdeprosess for behandling av hylser i ASTM 316-rustfritt stål, som gir et unikt sett med fysiske egenskaper som forbedrer koblingens korrosjonsmotstand betraktelig.

Olga Krasilnikova, produktsjef hos Instrumentation Products Division Europe, sier: «På grunn av kundeetterspørsel har Parker designet en termisk avlastningsventil i rustfritt stål med A-LOK-koblinger, som fjerner behovet for koniske gjenger, PTFE-tape og gjengetetningsmiddel. Dette gir kunden redusert monteringstid og kostnader.»

Den termiske avlastningsventilen (TRV) Parker Bestobell er nå tilgjengelig i rustfritt stål med 12 mm A-LOK-koblinger. Den er en kompakt, kryogenisk avlastningsventil som er designet for å forhindre skader på rørsystemer og utstyr forårsaket av utvidelse av flytende gasser, ved å avlaste overtrykket i et rørsystem med væske på grunn av en temperaturøkning.

Når flytende gasser blir fanget mellom to lukkede ventiler, en situasjon kjent som væskelås, kan oppvarmingen og påfølgende koking føre til en farlig trykkøkning, og konsekvensene kan være katastrofale.

Parker Bestobell TRV er utformet spesielt med tanke på dette bruksområdet, ved bruk av materialer som er spesielt egnet for dette formålet. En stor fordel med dette er at ventilen ikke setter seg fast i setet selv når den står ubrukt over lengre tid. Ventilen tilbakestilles også riktig etter ventilering av ekspansjonsvæsken, noe som forhindrer sløsing av dyre kryogeniske gasser.

Finn ut mer om Parkers kryogeniske, termiske avlastningsventil på: https://ph.parker.com/no/nb/cryogenic-thermal-relief-valve

Om Parkers Instrumentation Products Division, Europe

Instrumentation Products Division, Europe byr på høyt konstruert kontrollinstrumentering og systemer for trykk- og temperaturbehandling. Dette kan være alt fra rørforbindelser, høytykkskonus- og gjengekoblinger, nåleventiler, kuleventiler, kompakte strømbryterventiler for modulær prosess til instrumentventilpakker. Alle disse elementene er utviklet og produsert for å øke kundens driftstid, opprettholde sikkerhet samt forbedre produksjons- og kvalitetskontroll. Finn ut mer på www.parker.com/ipd.

FG Tech Messewand-BEx1-IP67 crop

Ta din installasjon til neste nivå med BEx1 IP67 IO-Modul

Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch

Eksterne I/O-systemer for prosesstekniske applikasjoner i eksplosjonsfarlige områder forenkler installasjonskonseptet betraktelig, dette medfører mindre installasjons-tid og kostnader. Sensorene og aktuatorene er ofte plassert i sone 1 og er delt inn i funksjonsgrupper i systemet. 

les mer...
Emerson Vangen

Emerson Automation Solutions øker staben

Jobben er hjelpe kunder med å velge riktig fra hele vår portefølje av måleutstyr

Olav Vangen har nylig tiltrådt stillingen som selger hos Emerson Automation Solutions. Det er hele instrumenteringsporteføljen, med løsninger, han har ansvaret for. Mye av oppmerksomheten vil være rettet mot produksjon av ny ren energi, som hydrogen og karbonfangst. Dette er prioriterte områder for Emerson.

les mer...
1169342765

Inngår partnerskapsavtale for bedre cybersikkerhet innen drift av digitaliserte anlegg

Bedre driftssikkerhet og økt tillit til digitalisering

Schneider Electric og BitSight inngår partnerskap for å styrke cybersikkerheten innen drift av digitale anlegg. Målet er i fellesskap å utvikle en helt ny teknologi - den første i verden i sitt slag. Den skal kunne identifisere cyberrisiko i systemer for operasjonell teknologi (OT) og få bedre trusseletterretning ved å identifisere feilkonfigurerte tilkoblede enheter.

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...