Parker motor crop

Totalt er ni standardmotorer tilgjengelige i serien

Parker introduserer NX8xHM-motorserien for elektro-hydrauliske lavspenningspumper

Parker Hannifin lanserer nytt produkt i serien med høytytende mobile motorer: NX8xHM-serien med lav spenning. Den nye Permanent Magnet AC (PMAC)-motoren er en kostnadseffektiv løsning for både terreng- og veigående kjøretøy, og den er et ideelt valg for elektro-hydrauliske pumper som brukes av anleggskjøretøy med 48 V dc, for eksempel minigravere. Motorene er også egnet for styring og styringshjelp av lastebiler på motorveier.

Den enkle implementeringen er blant de største fordelene med NX8xHM-motorserien, som er tilgjengelig for batterispenninger fra 24 V DC til 96 V DC. Tilgjengeligheten av fire gjengede hull på alle sider gir et enkelt mekanisk monteringsgrensesnitt. I tillegg er motoren klar til å monteres via det direkte SAE A-pumpemonteringsgrensesnittet (ISO 3019/2 som ekstrautstyr), mens haker forenkler tilkobling av strømkabler. Resultatet er en problemfri installasjon som minimerer både kostnader og ledetider for prosjektet.

Selv om motoren er designet for naturlig konveksjonskjøling ved omgivelsesdriftstemperaturer på -40 °C til +85 °C, er det mulig å øke dreiemomentet og effektytelsen ved å legge kalde plater på sidene. En PT1000 termisk sensor sikrer den svært pålitelige kontrollen av intern temperatur, mens en membranluftingsventil bidrar til å minimere intern kondens.

Det viktige er at motorens IP67-klassifisering av inntrengingsbeskyttelse og evne til å arbeide nedsenket i olje støtter pålitelig og støyfri drift.

Når det gjelder presisjon og repeterbarhet, tilpasser Sin/Cos-hastighetstilbakemelding koderretningen etter retningen til NX8xHM-motoren. Her gjør utløp av analoge spenninger med sinusform det mulig for interpolasjon av signalet å gi høyere tilbakemeldingsoppløsning, noe som er en fordel for både hastighet og tilbakemeldingssløyfer.

«Sammenlignet med eksisterende løsninger gir nye NX8xHM en løsning som er kostnadseffektiv og enkel å implementere takket være monteringsalternativene og den naturlige konveksjonskjølingen», sier Bruno Jouffrey, Mobile Market Manager, EMPD Division hos Parker Hannifin. «I tillegg betyr et robust design basert på velprøvd erfaring med GVM [Global Vehicle Motor]-serien at de som bruker de nye motorene, drar nytte av lang levetid og driftsikkerhet: begge vesentlige i markedet for mobil hydraulikk. I kombinasjon med vår spenningstilpassede GVI [Global Vehicle Inverter] er NX8xHM en enkel måte å elektrifisere hydraulikkpumper på i applikasjoner med lav spenning og lav strøm, kanskje som et første trinn på veien mot full elektrifisering av kjøretøyene.»

Den modulære motorserien NX8xHM er tilgjengelig i tre forskjellige lengder for et nominelt moment på opptil 61 Nm, med opptil ti viklinger per lengde som støtter optimert effektivitet som tilpasser hastigheten til batterispenningen. Totalt er ni standardmotorer tilgjengelige i serien, med hastigheter på opptil 5000 o/min og nominell effekt på opptil 10,4 kW. Hvis ingen av modellene oppfyller nøyaktige krav, er andre motorytelser tilgjengelig på forespørsel.

Lær mer om NX8xHM-motorserien på: https://ph.parker.com/no/nb/product-list/nx8hm-low-voltage-motor-for-electro-hydraulic-pump-applications

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.

Endress Trond  crop

Trond Mæland ansatt som Salgsingeniør i Endress+Hauser

Endress+Hauser har ansatt Trond Mæland som ny Salgsingeniør i Norge. Trond kommer fra stillingen som Sales Manager i Trisense AS og tiltrådte den nye stillingen i oktober.