Parker karbon nøytral crop

Reduser absolutte utslipp fra drift og indirekte utslipp fra kjøpt energi

Parker forplikter seg til å oppnå karbonnøytral drift innen 2040

Parker Hannifin Corporation (NYSE:PH), globalt ledende i bevegelses- og kontrollteknologi, publiserte i dag bærekraftsrapporten 2020 Sustainability Report og kunngjorde en ny forpliktelse om karbonnøytral drift innen 2040. Parker har også etablert en serie av utslippsmål for å sikre fremgang.

Omfang I, II og III for utslippsmål

 • Reduser absolutte utslipp fra selskapets drift og indirekte utslipp fra kjøpt energi (omfang I og II) med 50 % innen 2030.
 • Reduser andre indirekte absolutte utslipp relatert til materialhenting, logistikk og tjenester (omfang III) med 15 % innen 2030 og med 25 % innen 2040.
 • Oppnå karbonnøytral drift (omfang I og II) innen 2040.

"Parker har oppnådd god fremdrift når det gjelder bærekraft, og vi ser behovet for å gjøre mer", sier Tom Williams, Chairman and Chief Executive Officer hos Parker. "Teknologiene våre gjør at kunder over hele verden kan drive renere og mer effektivt, og vi reduserer våre egne karbonutslipp for en mer bærekraftig fremtid for nye generasjoner."

Målene i årets rapport vil bli sendt inn for godkjenning av initiativet for vitenskapsbaserte mål (Science Based Targets), som definerer og fremmer beste praksiser for utslippsreduksjoner og karbonnøytrale mål som samsvarer med klimavitenskap. Parkers langsiktige strategi inkluderer energiforbruk, investeringer i fornybar energi og samarbeid sammen med leverandører for ytterligere reduksjon av energibruk og utslipp.

Teknologier for en bærekraftig fremtid

Bærekraftsrapporten fra 2020 fremhever også Parkers sammenkoblede portefølje av bevegelses- og kontrollteknologier. Den består av en rekke svært effektive produkter og systemer som er utviklet for å hjelpe kunder redusere ressursforbruk og utslipp av drivhusgasser.

Parker leverer teknologiløsninger for bruk av renere og mer effektiv energi, elektrifisering, lettvekting og annen nyskaping som har en positiv global miljøpåvirkning for hundretusener av selskaper innen industri-, mobil- og luftfartsmarkeder, inkludert disse:

 • En omfattende serie av konstruerte materialer som termisk behandling, belegg, klebemidler og vibrasjonskontroll som legger til rette for flere elektriske bruksområder.
 • Et bredt utvalg av bevegelses- og kontrollteknologier for å støtte bruken av ulike løsninger for ren energi som f.eks. batterier, drivstoffceller, hydrogen, bærekraftige drivstofftyper og fornybar energi.
 • Den sterkeste bevegelsesteknologien med elektrohydrauliske, elektromekaniske og pneumatiske aktuatorer, ventiler, pumper, motorer, kontroller, programvare og transport for flere bruksområder innen luftfart, mobil og industri.
 • En renere og mer bærekraftig verden kan oppnås raskere gjennom den brede plattformen vår av filtreringsteknologier.
 • Spennende utvidelsesmuligheter for materialfortegnelser både for innebygd utstyr fra originalprodusenter samt investering i ny infrastruktur for å støtte en renere teknologiverden.

Williams tilføyer: "Da vi har mer enn hundre års erfaring, blir vi ofte invitert til samarbeid som bidrar til å løse de mest komplekse tekniske utfordringene. Gjennombrudd som gjør verden renere, smartere og sikrere, ville ikke være mulig uten Parker-teknologier."

Viktige prestasjoner i bærekraftsrapporten

Andre viktige prestasjoner i rapporten relatert til Parkers bærekraftsinitiativer, inkluderer følgende:

 • Sikkerhet er en kjerneverdi som alle medlemmer i Parker-teamene deler, og selskapet har redusert raten for registrerbare hendelser med 72 % fra 2015 til 2020. I 2020 var registrerbare hendelser per 100 teammedlemmer 0,40, som er en reduksjon på 35 % siden 2019.
 • Siden 2010 har Parker redusert energiintensiteten (MWh/USD) med 42 % og drivhusgassintensiteten (MT/USD) med 50 %. I 2020 var Parkers poengsum for klimaerklæring rangert i toppkvartilen blant selskaper I samme diversifiserte industrisektor.
 • I dag resirkulerer Parker mer enn 85 % avfall fra produksjon og fortsetter å redusere avfallsvolumet som sendes til landfyllinger.
 • Parker-Hannifin Foundation har donert USD 64 millioner siden 2010, inkludert USD 6 millioner i 2020.

Mer informasjon er tilgjengelig i Parkers nyeste bærekraftsrapport 2020 Sustainability Report. Finn ut mer på www.parker.com/sustainability.

Pepperl induktiv giver crop

Induktive givere med forbedrede egenskaper fra ledende leverandør

Utviklingen av den nye porteføljen var utvilsomt selskapets lange erfaring

Selv om sylindriske induktive givere har vært på markedet i mer enn 60 år er det fortsatt behov og muligheter for forbedringer. Pepperl+Fuchs har gjennomført en redesign av DC-utgaven som har medført forbedring av egenskaper som er viktige for mange kunder.

les mer...
Håland SVi3-positioner-ventilstiller crop

Ny Masoneilan SVI3 positioner

Håland Instrumentering AS presenterer ny brukervennlig digital ventilpositioner / ventilstiller for pneumatiske kontrollventiler. Den benytter samtidig avansert teknologi for pålitelig og nøyaktig ventil posisjonering.

les mer...
NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Kan enkelt og lokalt styres og betjene

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

les mer...
AMNYTT 05 2021 kollasj crop

AMNYTT 05 2021 er publisert

Mange bedrifter er på god vei i å utvikle bærekraftige og lønnsomme arbeidsplasser. Men flere bør følge etter de gode eksempler. Utfordringene er muligens å ta til seg nødvendig kompetanse. Men det er det overkommelig å løse. Snakk med bedrifter som har startet den digitale reise, eller spør anerkjente utviklingsmiljøer. Vi har nødvendig kompetanse her i landet.

les mer...