Omron ATC Barcelona1 crop

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

Det nylig oppdaterte og utvidede automatiseringssenteret i Barcelona i Spania gjør at OMRONs norske kunder virkelig kan oppleve fordelene ved en tilkoblet, automatisert og intelligent fabrikk. Et team med mer enn 20 dyktige ingeniører samarbeider med OMRONs automatiseringssentre over hele verden om å utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT, for å utvikle løsninger som er skreddersydd etter kundenes behov.

Teamet kan demonstrere alle mulighetene OMRONs innovative applikasjoner tilbyr på stedet eller via en ekstern tilkobling. Anlegget har over 800 kvadratmeter gulvplass og ligger bare 20 minutter fra den internasjonale flyplassen i Barcelona.

«Vi er svært begeistret for den nye utformingen av automatiseringssenteret og potensialene det gir når vi skal vise frem ny automatiseringsteknologi. Jeg er sikker på at mange norske kunder vil bli inspirert av anleggene våre og at de forhåpentligvis vil finne inspirasjon til hvordan de kan implementere ny teknologi i egne virksomheter», sier Erik Tordhol, daglig leder i Norge.

En rekke interessante demoer

De besøkende på automatiseringssenteret kan oppleve en integrert løsning med alt-i-ett-kontroll av robotikk, bevegelse, sikkerhet, maskinvisjon og kunstig intelligens for å oppnå fleksibel produksjon med skalerbar og modulær autonom og samarbeidende produksjon.  En pakkelinje som omfatter denne automatiseringsinfrastrukturen, viser mulighetene for massetilpasning.

Fleksibel og effektiv kasseplukking demonstreres med en løsning som kombinerer 3D-visjon og samarbeidende integrert robotikk som fungerer sammen for å virkeliggjøre applikasjoner innen kasseplukking.

En intelligent celleproduksjonslinje viser roboter og mennesker som jobber side om side i harmoni, som en interaktiv løsning. Operatøroppgaver og -prosesser visualiseres for å muliggjøre autonom prosessforbedring og feilfri produksjon.

«Vi er veldig stolte av den nye utformingen og den fengslende kundeopplevelsen vi nå kan tilby, og der vi viser frem mulighetene vi kan tilby som en innovativ partner innen produksjon», sier Antoni Farràs, daglig leder ved OMRON Automation Center Barcelona.

OMRON Corporation

OMRON Corporation er en global leder innen automatisering som de bygger på sin kjerneteknologi «Sensing og Control + Think.» OMRONs forretningsfelt dekker et bredt spekter fra industriell automatisering og elektroniske komponenter til systemer for sosial infrastruktur, helsetjenester og miljøløsninger. OMRON ble etablert i 1933 og har ca. 30 000 ansatte over hele verden som jobber med å tilby produkter og tjenester i over 120 land og regioner. Innen industriell automatisering støtter OMRON produksjonsinnovasjon ved å tilby avanserte automatiseringsteknologier og -produkter, samt gjennom omfattende kundestøtte, for å bidra til å skape et bedre samfunn. Du kan finne mer informasjon på OMRONs hjemmeside på: industrial.omron.eu.

 

 

 

Elteco nye crop

Personalnytt fra Elteco

Fra venstre; Inge Fuglset, Kristin Kraby Skjøldt og Vibeke Lundsholt Bjerke

Som alle andre firmaer og privatpersoner har vi i Elteco vært igjennom to svært spesielle år i 2020 og 2021. Koronapandemien har preget hele samfunnet. Den har gjort at vi har måttet ta mange grep og få til kreative løsninger for å etterkomme smittevernregler, samtidig som bedriften skal drives mest mulig normalt. 

 

les mer...
Vard_Bilde crop

Tett samarbeid for utvikling av helautomatisk fôringssystem

Phoenix Contact, Maritech Systems og Vard Aqua Sunndal AS har samarbeidet i utviklingen av Vard Aqua sin nye generasjon fôringssystemer, med blant annet helautomatiske fôringsroboter og fôringsautomater. Vard Aqua har levert velkjente fôringsprodukter siden 1985, men har nå tatt den nye generasjonen til et nytt nivå hva gjelder automatisering.

Phoenix Contact har levert komponenter samt vært med på utviklingen av HMI-løsningen for enkel oversikt av anlegget.

les mer...
Goodtech Bekas crop

Bergen Elektrokompetanse AS overtar Goodtech sitt tavleverksted på Os

Viderefører de gode tradisjonene tavlevirksomheten har bygget opp

Goodtech har signert en avtale med Bergen Elektrokompetanse AS (BEKAS) om å overta tavlevirksomhet på Os fra 31.1.2022. Transaksjonen er i tråd med selskapets strategiske handlingsplan, hvor selskapet skal fokusere og styrke Goodtech innen kjernevirksomheten robotikk, automasjon og digitalisering.

les mer...
AVEVA_photo_Control-Room_crop

Wonderware Scandinavia bytter navn til AVEVA Select Scandinavia

Vil øke verdien AVEVA Select Scandinavia gir til sine kunder

Samtidig utvides samarbeide med AVEVA. Etter 20 år under navnet Wonderware Scandinavia, starter nå et nytt kapittel som AVEVA Select Scandinavia. Alliansen med AVEVA er nok en bekreftelse på selskapenes solide og langvarige samarbeid. Som AVEVA Select-partner kan Wonderware Scandinavia levere hele AVEVAs produktportefølje av ledende industrielle programvareløsninger for økt bærekraft og lønnsomhet. 

les mer...