Omron ATC Barcelona1 crop

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

Det nylig oppdaterte og utvidede automatiseringssenteret i Barcelona i Spania gjør at OMRONs norske kunder virkelig kan oppleve fordelene ved en tilkoblet, automatisert og intelligent fabrikk. Et team med mer enn 20 dyktige ingeniører samarbeider med OMRONs automatiseringssentre over hele verden om å utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT, for å utvikle løsninger som er skreddersydd etter kundenes behov.

Teamet kan demonstrere alle mulighetene OMRONs innovative applikasjoner tilbyr på stedet eller via en ekstern tilkobling. Anlegget har over 800 kvadratmeter gulvplass og ligger bare 20 minutter fra den internasjonale flyplassen i Barcelona.

«Vi er svært begeistret for den nye utformingen av automatiseringssenteret og potensialene det gir når vi skal vise frem ny automatiseringsteknologi. Jeg er sikker på at mange norske kunder vil bli inspirert av anleggene våre og at de forhåpentligvis vil finne inspirasjon til hvordan de kan implementere ny teknologi i egne virksomheter», sier Erik Tordhol, daglig leder i Norge.

En rekke interessante demoer

De besøkende på automatiseringssenteret kan oppleve en integrert løsning med alt-i-ett-kontroll av robotikk, bevegelse, sikkerhet, maskinvisjon og kunstig intelligens for å oppnå fleksibel produksjon med skalerbar og modulær autonom og samarbeidende produksjon.  En pakkelinje som omfatter denne automatiseringsinfrastrukturen, viser mulighetene for massetilpasning.

Fleksibel og effektiv kasseplukking demonstreres med en løsning som kombinerer 3D-visjon og samarbeidende integrert robotikk som fungerer sammen for å virkeliggjøre applikasjoner innen kasseplukking.

En intelligent celleproduksjonslinje viser roboter og mennesker som jobber side om side i harmoni, som en interaktiv løsning. Operatøroppgaver og -prosesser visualiseres for å muliggjøre autonom prosessforbedring og feilfri produksjon.

«Vi er veldig stolte av den nye utformingen og den fengslende kundeopplevelsen vi nå kan tilby, og der vi viser frem mulighetene vi kan tilby som en innovativ partner innen produksjon», sier Antoni Farràs, daglig leder ved OMRON Automation Center Barcelona.

OMRON Corporation

OMRON Corporation er en global leder innen automatisering som de bygger på sin kjerneteknologi «Sensing og Control + Think.» OMRONs forretningsfelt dekker et bredt spekter fra industriell automatisering og elektroniske komponenter til systemer for sosial infrastruktur, helsetjenester og miljøløsninger. OMRON ble etablert i 1933 og har ca. 30 000 ansatte over hele verden som jobber med å tilby produkter og tjenester i over 120 land og regioner. Innen industriell automatisering støtter OMRON produksjonsinnovasjon ved å tilby avanserte automatiseringsteknologier og -produkter, samt gjennom omfattende kundestøtte, for å bidra til å skape et bedre samfunn. Du kan finne mer informasjon på OMRONs hjemmeside på: industrial.omron.eu.

 

 

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...