Webbasiertes Leitsystem setzt neue Maßstäbe in der Prozessindu

Kan bygge opp HW-arkitektur, PLS-program og HMI helt uavhengig av hverandre

Nytt rammeverk for DCS fra Siemens

Nye SIMATIC PCS neo ble lansert på Hannover Messe. Simatic PCS neo setter nye standarder i prosessautomasjon. Intuitivt brukergrensesnitt og én samlet arbeidsbenk for alle oppgaver, i et komplett nytt rammeverk basert på HTML5.

All data ligger i én database. Objektorienteringen er konsistent og baserer seg på prosessobjekter, avledet fra kontrollmodul-typer som danner basisen i et prosjekt. Fra kontrollmodulene kan man bulk-engineere og masse-oppdatere fra spesialiserte grensesnitt eller fra et regneark-verktøy der man gjør søk, og deretter editerer rett i databasen.

Metodikken for å sette opp et prosesskontrollsystem er basert på at man selv velger når i prosjekteringen prosjektet bindes sammen. Man kan bygge opp HW-arkitektur, PLS-program og HMI helt uavhengig av hverandre og når man er klar for det, binde prosjektet sammen. Dermed er det få klikk også for å gjøre endringer senere.

Prosessorkraften for å håndtere brukergrensesnittene ligger i en sentral server, og distribueres til flere servere ved større arkitekturer. Alle andre arbeidsstasjoner, for engineering/konfigurering eller for operatører og vedlikehold er nettlesere som kobler seg til serveren. Dette gir at klienten som kobler seg til ikke trenger noen form for installasjon annet enn sikkerhetssertifikat for tilkobling. Enheten krever kun en nettleser. Vi stiller dermed ingen krav til operativsystem, type enhet eller lokasjon.

På denne måten er oppskalering og nedskalering av antall ingeniører underveis i forskjellige deler av anleggets livssyklus en enkel justering. SIMATIC PCS neo ivaretar endringslogg, informasjon om hvor andre ingeniører har gjort endringer og låsing av deler av prosjektet. Tilgangsstyring og autorisasjoner til hver enkelt ingeniør er selvsagt også en del av brukeradministrasjons-grensesnittet.

Simatic PCS neo støtter Namur MTP (Module Type Packages). Dette betyr at Simatic PCS neo kan importere MTP-beskrivelser av en innkjøpspakke. Denne gir ingeniøren direkte tilgang til tags, strukturer og også bilder fra pakke-enheten. Dette igjen kan mappes opp mot PCS neo sine standardbiblioteker for visning i overordnet HMI.

Systemet er laget for å møte kravene i IEC 62443. Med implementering av «Defense in Depth» og oppfyllelse av kravene fra «Charter of Trust» er vi klare for den globale samhandlingen som Simatic PCS neo er utviklet for.

Den nye Simatic PCS neo baserer seg på bruk av AS410 som ble lansert for SIMATIC PCS 7 v8.0 i 2013. Simatic PCS 7 sitt bibliotek: Advanced Process Library, videreføres slik at de som kjenner dette som ingeniør eller operatør, vil komme fort i gang med SIMATIC PCS neo.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...