Emerson_IO_Link_Manifold_Isolated crop

Nye IO-Link Master reduserer maskinvarekostnader og gjør pneumatiske ventilsystemer fremtidssikre

Emerson har presentert en ny IO-Link-master klasse A som gir kunder en kostnadseffektiv løsning for smart og analog sensortilkobling med AVENTICSTM-seriens G3 Fieldbus-plattform. G3 IO-Link Master er egnet for maskinarkitektur med mange sensorer og pneumatiske ventiler, og der det er viktig å ha pålitelig digital datakommunikasjon mellom feltenheter, deriblant sensorer og maskinstyringen

Bruksområder er bil og motor, dekkproduksjon, næringsmidler og drikkevarer, emballasje og metallarbeid.

IO-Link er en internasjonalt standardisert I/O-teknologi (IEC 61131-9) for kommunikasjon på sensor-/aktuatornivå i maskinstyringen. IO-Link-enheter kan identifisere og konfigurere seg selv automatisk og sparer vedlikeholdstid under utskifting. IO-Link Master muliggjør styring av pneumatiske ventiler via direkte digital datakommunikasjon med maskinstyringen. Den tilbyr hendelsesbasert og I/O-tilordnet diagnistikk, som begge er viktige prediktive vedlikeholdskrav for bruksområder innen Industri 4.0 og Industrial Internet of Things (IIoT).

Ved å legge til IO-Link-funksjoner i ventilsystemene våre, kan kundene våre integrere flere IO-Link-mastere i bare én G3 Fieldbus-plattform, noe som sparer maskinvarekostnader og gjør det mulig for kundene våre å handle fremtidssikkert og være klare for kravene til Industri 4.0/IIoT.

Kundene kan redusere kostnader ved å redusere antallet kommunikasjonsnoder. G3 IO-Link Master er optimert for bruksområder med mange sensorer, med åtte klasse A-porter per modul som støtter flere smarte og standard analoge IO-Link-sensorer. IO-Link Master kan distribueres med en avstand på opptil 30 meter fra G3. Med en maksimal IO-Link-kabellengde på 20 meter, kan sensorene plasseres opptil 50 meter totalt fra G3 Fieldbus-plattformen. Dette reduserer materialkostnadene, samtidig som maskiner effektiviseres fordi færre kabler kreves.

IO-Link Master tilbyr en komplett Emerson-løsning. Kunder får fordelene av å integrere IIoT i systemene sine ved å koble til de IO-Link-klare ventilsystemene fra serie AV03/AV05 og 500, de elektropneumatiske trykkreguleringsventilene fra serie EV12 og EV18, proporsjonalventiler fra Sentonic LP serie 617 og Sentronic PLUS serie 614, intelligente kompakte vakuumejektorer fra serie ECD-IV og ECD-LV, avstandsmålingssensorer fra serie SM6-AL, magnetiske nærhetssensorer fra serie ST4-2P, trykksensorer fra serie PE5 og PE7, samt strømningssensorer fra serie AF2. IO-Link-løsninger klasse B kan også støttes med en valgfri T-adapter.

G3 er den eneste elektroniske fieldbus-plattformen for pneumatiske ventilsystemer som er utstyrt med et grafisk display som brukes til konfigurering, idriftsettelse og diagnostikk. Den tilbyr ytelsesforbedringer og reduserer vedlikehold for både OEM-er og sluttbrukere. G3 IO-Link Master kan også konfigureres med G3s nettserver. Med enkel tilgang til tilkoblinger, er den elektroniske plattformen enkel å montere, installere, ta i drift og vedlikeholde. G3s funksjoner gjør det mulig for programmerbar logisk styring å effektivt slå ventiler på og av, samt å hente I/O-data fra sensorer, lamper, releer, enkelte ventiler eller andre I/O-enheter via diverse industrielle nettverk.

Ytterligere fordeler inkluderer kompatibilitet med hele G3s utvalg av ventilgrensesnitt, inkludert serie 501, 502, 503 (ISO15407-2), 2035, 2002, 2005, 2012 og 511, 512, 513 (ISO 5599-2). G3 IO-Link Master støtter de mye brukte protokollene EtherNet/IP™ DLR og PROFINET™. Ytterligere protokoller er tilgjengelige på forespørsel.

For ytterligere informasjon ta kontakt med Emersons lokale eksperter Bjørn Aspestrand Bjoern.Aspestrand@Emerson.comeller,  Lars - William Blekstad Lars-William.Blekstad@Emerson.com.  Eller Gå til Emerson.com/en-us/catalog/aventics-g3 for mer informasjon.

 

 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.