Kuka Pioneer_Robotics crop

Er vant til å jobbe med automatiseringsprosesser for tøffe forhold.

Ny norsk systempartner

– KUKA styrker samarbeidet med Pioneer Robotics. KUKA har fått ny norsk systempartner. Det handler om Pioneer Robotics, som spesialiserer seg på løsninger for smelteverksindustrien. – En spennende organisasjon med en relativt unge medarbeidere som jobber med automasjonsprosjekter i krevende industrimiljø, sier Frode Grimsbø, Area Sales Manager for KUKA Nordic Norway.

Pioneer Robotics er vant til å jobbe med automatiseringsprosesser for tøffe forhold.

– Vi har bygget opp en spesiell kompetanse når det gjelder å skjerme roboter og annet automasjonsutstyr mot varme, stråling og elektromagnetiske felt. Vi leverer ferdige CE merkede løsninger og ingeniørtjenester innen automasjon, elektronikk og kontrollsystemer, sier Torfinn Løvåsen, teknisk sjef i selskapet.

Sterk ingeniørkultur
Pioneer Robotics ble startet i 2017 og har raskt klart å etablere seg. De har i dag rundt ti ansatte, og har ifølge daglig leder Finn Oscar Karlsen norske eiere med sterk ingeniørkultur og bred kompetanse innen forretningsutvikling.

– Det er en visjon om å videreutvikle automatiseringsløsninger for industrien, for å sikre bærekraftig utvikling og fortsatt drift i Skandinavia. Vi skal utnytte mulighetene som ligger innen robotikk, maskinlæring og avansert sensorikk, sier Finn Oscar Karlsen.

Ifølge ham gjør samarbeidet med KUKA at selskapet tar et aktivt steg inn i prosessindustrien, med fokus på smelteverk.

– KUKA sine løsninger og erfaring spesielt mot støperi, er viktig for våre prosjekter inn mot smelteverksindustrien. 

Ifølge Torfinn Løvåsen har KUKA de riktige løsningene, godt tilpasset de krevende miljøene hvor utfordringene mange steder står uløst.

– KUKA er også flinke til å støtte oss i krevende utviklingsprosesser, og forstår mulighetene som ligger i å åpne nye markedssegment. Sammen skal vi legge til rett for at smelteverksindustrien fortsetter å være lønnsom, og at nye robot- og automasjonsløsninger blir gjort tilgjengelige. På den måten er vi med å skape tryggere arbeidsplasser, bedre arbeidsmiljø og gjøre bransjen mer attraktiv og konkurransedyktig.

Kommer til Smart Industri
Frode Grimsbø, area sales manager for KUKA Nordic Norway, ser også frem til å jobbe tettere sammen.

– Pioneer Robotics har en veldig interessant profil. Jeg ser et potensial for å gå inn i nye markeder sammen med dem, sier han.

For de som vil vite mer om systempartnerskapet mellom selskapene, vil både KUKA og Pioneer Robotics delta med stand på Smart Industri i Lillestrøm 23–25. mai.

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...