OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Økt batteriproduksjon er avgjørende for å få til grønn omstilling i Europa

Ny allianse for å fremme produksjon av elektriske batterier i Europa

Flere industriledere går nå sammen for å oppskalere utviklingen av battericelleproduksjon i Europa, i konkurranse med Kina. I Europa planlegger minst 25 batteriprodusenter å opprette mer enn 100 gigafabrikker innen 2030. Dette vil kreve investeringer i industrielt utstyr og prosessmaskiner for cirka 150 milliarder euro. 

“Upcell – European Battery Manufacturing Alliance”, som er navnet på alliansen, skal gi støtte til europeiske aktører i utviklingen av aktiviteter for å øke produksjonen av elektriske batterier.

– Økt batteriproduksjon er avgjørende for å få til grønn omstilling i Europa. Skal vi få fart på overgangen til fossilfrie alternativer, må vi jobbe sammen på tvers av bransjer og fagområder, sier Jonas Normann, bærekraftsjef i Schneider Electric Norge.

Schneider Electric er en av de største aktørene i samarbeidet, som leverandør av løsninger for å styre og effektivisere energibruk med integrasjon av fornybare energikilder.

Alliansen samler per nå 38 industribedrifter og universiteter, og støttes blant annet av den franske regjeringen, den katalanske regjering, samt flere franske og europeiske organisasjoner.

­– Dette vil være et viktig tiltak for å kunne følge opp EUs beslutning om å forby salg av fossildrevne kjøretøy. Det krever en betydelig akselerasjon av overgangen til elektriske kjøretøy, forteller Normann.

Upcell alliansen skal bygge en verdikjede for den europeiske batteriindustrien og har til hensikt å samle innsatsen til aktører som driver med elektrodeproduksjon, battericellemontering og pakkemontering.

Samarbeidet ble lansert 19. oktober på Batteries Events-kongressen i Lyon. Her ble målene og ambisjonene for alliansen presentert av alliansens president, Claude Laperiere fra Schneider Electric. Fra november 2022 vil foreningen opprette nye arbeidsgrupper for å posisjonere seg i forhold til europeiske prosjektutlysninger.

Upcell medlemmer:

  • Leverandør av avbildningsystemer og optiske metoder for 100 % overflateinspeksjon av kontinuerlige prosesser: IN-CORE Systemes
  • Leverandør av spesialmaterialer: Arkema
  • Leverandør av elektriske komponenter og automasjonsløsninger: Schneider Electric
  • Gjenvinnings- og utstyrsleverandør: MTB Recycling og Rousselet Cobatel
  • Utstyrs- og maskinbyggere: Alfi Technologies, Bühler, Caire Automation, Cleia, Comexi, Comau, Groupe Huguet, Dürr Megtec, Eltronic, Fives Group, In-Core Systemes, Ingecal, Jorgensen, Lazpiur, NPB, Ose Group, Rousselet Robatel, Technax , Xano
  • Elektriske batteriprodusenter: Verkor, BasqueVolt, Blue Solutions, Freyr, InoBat Sunlight, ACC
  • Universiteter og akademiske organer: HESAM University, le cnam, Arts et Métiers, CESI School of Engineering, Universität Oldenburg, INP UGA Grenoble, Politecnico di Milano, Battech-IREC-Eurecat

Om Upcell

Upcell er en fransk non-profit forening, styrt av loven av 1. juli 1901. Dens juridiske opprettelse trådte i kraft tidlig i oktober 2022. Blant alliansens grunnleggende medlemmer finnes det sterke private og offentlige aktører: Verkor, Fives, Schneider Electric, Bühler, Ingecal og HESAM-universitetet.

Ambisjonen er å bygge et unikt økosystem med sikte på å gi Europa en ledende posisjon innen elektriske batterier, gi kontinentet industriell autonomi og hevde sin økonomiske suverenitet.

Upcell Alliance samler europeiske aktører fra industri- og forskningsmiljøer innen verdikjeden av elektriske batterier. Den skal bli et referansepunkt for produsenter av elektriske batterier i Europa innen 2030.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.

Schneider GFS crop

Banebrytende innen håndtering av elektro- og automasjonssystemer

Schneider Electric lanserer EcoConsult konsulenttjenester. Gjør anlegg mer stabile, effektive og bærekraftige. EcoConsulttjenestene leveres av et nordisk rådgiverteam som er dedikert til revisjon, evaluering og kartlegging av elektro- og automasjonsutstyr/-systemer. De benytter både ekspertise og banebrytende programvare med digital tvilling-teknologi.