NORD-PRO-SK-500P crop

Gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking,

NORDAC PRO SK 500P – nyeste generasjon frekvensomformere til koblingsskap

Optimal ytelse i koblingsskapet: Frekvensomformerne i NORDAC PRO SK 500P-serien fra NORD DRIVESYSTEMS er utstyrt med et integrert Ethernet-grensesnitt med flere protokoller, et grensesnitt for flere ulike pulsgivere for flerakseldrift samt et USB-grensesnitt for spenningsfri parameterisering – perfekt til alle applikasjoner.

De nye frekvensomformerne til koblingsskap dekker nominelle motoreffekter fra 0,25 til 5,5 kW og har optimal konnektivitet, funksjonalitet og allsidighet. Ulike enhetsversjoner kan tilordnes optimalt til ulike forskjellige applikasjonskrav. Moduler for «plug-in»-kontroll, sikkerhet og alternativer gir god fleksibilitet, og det kompakte formatet (på størrelse med en bok) fører til at omformerne tar liten plass i koblingsskapet.

Integrert Ethernet-grensesnitt med flere protokoller
NORDAC PRO SK 500P er den nye generasjonen med frekvensomformere til montering i koblingsskap. Serien er utstyrt med et integrert Ethernet-universalgrensesnitt som muliggjør bruk av de største sanntidsstandardene via ett og samme grensesnitt. Du kan enkelt bruke parametere til å angi protokollen du trenger, enten det gjelder Profinet, EtherNet / IP, Powerlink eller EtherCAT.

Spenningsfri parameterisering via USB-port
Fremtidssikkerheten til den modulbaserte serien demonstreres av den moderne konnektiviteten, for eksempel bruken av SD-minnekortet som et lagringsmedium for parametere samt et USB-grensesnitt som muliggjør «in the box»-parameterisering av omformeren når strømtilførselen er slått av. Den har også et CANopen-grensesnitt, fem eller seks digitale og to analoge innganger, to digitale og én analog utgang, to potensialfrie flerfunksjonsreleer, et HTL/TTL pulsgivergrensesnitt samt et universelt pulsgivergrensesnitt som muliggjør tilkobling av SIN/COS-, BiSS SSI-, Hiperface- og EnDat-pulsgivere.

Grensesnitt for flere ulike pulsgivere for flerakseldrift
NORDAC PRO SK 500P kan lese ut opptil fire pulsgiversystemer samtidig, og den kan derfor styre flere motorer i posisjoneringsmodus. I kombinasjon med funksjoner som integrert PLC for motorrelatert bevegelse og logikkontroll, en 200 % overbelastningsreserve for perfekt dreiemoment og hastighet samt sensorløs strøm / vektorkontroll for asynkron- og synkronmotorer (både med og uten tilbakeføring), er dette en ekte allrounder. Den integrerte bremsechopperen for 4-kvadrantdrift er en del av den grunnleggende utstyrspakken for hele serien, i tillegg til motorbremsstyring, som er viktig for blant annet løfteutstyr. NORD leverer omformerne med integrert STO og SS1.

Klar for Industry 4.0
Den integrerte PLC-en behandler dataene fra sensorer og aktuatorer, og kan selvstendig starte kontrollsekvenser samt kommunisere driv- og applikasjonsdata til et kontrollsenter, nettverkstilkoblede komponenter eller en skylagring. Dette gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor grunnlaget for konsepter for prediktivt vedlikehold samt optimal dimensjonering av anlegget.

Intelligente, kommuniserende og enkle å koble til: Med NORDAC PRO SK 500P omfatter utvalget til NORD DRIVESYSTEMS fremtidssikre og brukervennlige frekvensomformere for montering i koblingsskap. Det generelle konseptet er fornyet, slik at omformerserien har fått en ny, fremtidssikker plattform som gir lovnader

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...