Focus 1 Dynea crop

Milepel nådd for unik teknologi

I forrige uke var det en milepæl for Focus-1 i Norge. Matek Samson installerte den første enheten av flytkontrolleren som ble solgt i Norge hos Dynea AS. Oppstarten ble utført av Focus-On og Matek-Samson Regulering sammen på Dynea.

Denne Red Dot Design Award -vinnende kontrolløsningen utviklet av Samson og Krohne er en kombinert kontrollventil og strømningsmåler kombinert til en enhet. - Vi vil også takke Dynea for muligheten og tilliten til å være en del av fremtiden for flytkontroll sammen med oss, sier Magnus Bjerva fra Matek Samson.

- Vårt samarbeid med Matek Samson om Focus On er veldig spennende og vi ser på denne installasjonen hos Dynea som en milepel for satsningen i Norge, sier Eivind Omarhaug fra Krohne Instrumentation

Mange fordeler

Ved at to vidt forskjellige fagmiljøer har utviklet en ny løsning, er det oppnådd en rekke fordeler. Utgangspunktet har vært kjent teknologi og produkter, som er tilpasset og videreutviklet i denne nye integrerte prosessnoden. Fra SAMSON er det benyttet en industriell setereguleringsventil. Fra Krohne ble det benyttet en ultralyd mengdemåler. I noden er siste nytt innen datateknologi benyttet. Prosessoren er en fire kjernes løsning og internminne er på 40 GB, som gir 18 måneders lagringskapasitet.

FOCUS-l lagrer og analyserer driftsdata. Med bakgrunn i analysene kan ventilen fungere selv om kommunikasjon med overordnet system faller ut, eller informasjon om ventil posisjon blir borte. Med informasjon fra mengdemåleren og konfigurert setpunkt evner prosessnoden å styre ventilen slik at riktig mengde passerer ventilen.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...