Focus 1 Dynea crop

Milepel nådd for unik teknologi

I forrige uke var det en milepæl for Focus-1 i Norge. Matek Samson installerte den første enheten av flytkontrolleren som ble solgt i Norge hos Dynea AS. Oppstarten ble utført av Focus-On og Matek-Samson Regulering sammen på Dynea.

Denne Red Dot Design Award -vinnende kontrolløsningen utviklet av Samson og Krohne er en kombinert kontrollventil og strømningsmåler kombinert til en enhet. - Vi vil også takke Dynea for muligheten og tilliten til å være en del av fremtiden for flytkontroll sammen med oss, sier Magnus Bjerva fra Matek Samson.

- Vårt samarbeid med Matek Samson om Focus On er veldig spennende og vi ser på denne installasjonen hos Dynea som en milepel for satsningen i Norge, sier Eivind Omarhaug fra Krohne Instrumentation

Mange fordeler

Ved at to vidt forskjellige fagmiljøer har utviklet en ny løsning, er det oppnådd en rekke fordeler. Utgangspunktet har vært kjent teknologi og produkter, som er tilpasset og videreutviklet i denne nye integrerte prosessnoden. Fra SAMSON er det benyttet en industriell setereguleringsventil. Fra Krohne ble det benyttet en ultralyd mengdemåler. I noden er siste nytt innen datateknologi benyttet. Prosessoren er en fire kjernes løsning og internminne er på 40 GB, som gir 18 måneders lagringskapasitet.

FOCUS-l lagrer og analyserer driftsdata. Med bakgrunn i analysene kan ventilen fungere selv om kommunikasjon med overordnet system faller ut, eller informasjon om ventil posisjon blir borte. Med informasjon fra mengdemåleren og konfigurert setpunkt evner prosessnoden å styre ventilen slik at riktig mengde passerer ventilen.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

Pepperl Purge_Animation_Standbild crop

Pålitelig og sertifisert i alle verdensdeler: Globale purge-løsninger

Purge  eller på norsk Overtrykkspyling er en allsidig beskyttelsesmetode som kan brukes i en lang rekke industrielle applikasjoner. Basert på prinsippet om adskillelse mellom eksplosjonsfarlig og sikker atmosfære, gir den eksplosjonsbeskyttelse for både gassfare og støvfare. Videre er det også en av få typer beskyttelse som gjør at konvensjonelt utstyr kan brukes i potensielt eksplosive atmosfærer.