Focus 1 Dynea crop

Milepel nådd for unik teknologi

I forrige uke var det en milepæl for Focus-1 i Norge. Matek Samson installerte den første enheten av flytkontrolleren som ble solgt i Norge hos Dynea AS. Oppstarten ble utført av Focus-On og Matek-Samson Regulering sammen på Dynea.

Denne Red Dot Design Award -vinnende kontrolløsningen utviklet av Samson og Krohne er en kombinert kontrollventil og strømningsmåler kombinert til en enhet. - Vi vil også takke Dynea for muligheten og tilliten til å være en del av fremtiden for flytkontroll sammen med oss, sier Magnus Bjerva fra Matek Samson.

- Vårt samarbeid med Matek Samson om Focus On er veldig spennende og vi ser på denne installasjonen hos Dynea som en milepel for satsningen i Norge, sier Eivind Omarhaug fra Krohne Instrumentation

Mange fordeler

Ved at to vidt forskjellige fagmiljøer har utviklet en ny løsning, er det oppnådd en rekke fordeler. Utgangspunktet har vært kjent teknologi og produkter, som er tilpasset og videreutviklet i denne nye integrerte prosessnoden. Fra SAMSON er det benyttet en industriell setereguleringsventil. Fra Krohne ble det benyttet en ultralyd mengdemåler. I noden er siste nytt innen datateknologi benyttet. Prosessoren er en fire kjernes løsning og internminne er på 40 GB, som gir 18 måneders lagringskapasitet.

FOCUS-l lagrer og analyserer driftsdata. Med bakgrunn i analysene kan ventilen fungere selv om kommunikasjon med overordnet system faller ut, eller informasjon om ventil posisjon blir borte. Med informasjon fra mengdemåleren og konfigurert setpunkt evner prosessnoden å styre ventilen slik at riktig mengde passerer ventilen.

Pepperl induktiv giver crop

Induktive givere med forbedrede egenskaper fra ledende leverandør

Utviklingen av den nye porteføljen var utvilsomt selskapets lange erfaring

Selv om sylindriske induktive givere har vært på markedet i mer enn 60 år er det fortsatt behov og muligheter for forbedringer. Pepperl+Fuchs har gjennomført en redesign av DC-utgaven som har medført forbedring av egenskaper som er viktige for mange kunder.

les mer...
Håland SVi3-positioner-ventilstiller crop

Ny Masoneilan SVI3 positioner

Håland Instrumentering AS presenterer ny brukervennlig digital ventilpositioner / ventilstiller for pneumatiske kontrollventiler. Den benytter samtidig avansert teknologi for pålitelig og nøyaktig ventil posisjonering.

les mer...
NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Kan enkelt og lokalt styres og betjene

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

les mer...
AMNYTT 05 2021 kollasj crop

AMNYTT 05 2021 er publisert

Mange bedrifter er på god vei i å utvikle bærekraftige og lønnsomme arbeidsplasser. Men flere bør følge etter de gode eksempler. Utfordringene er muligens å ta til seg nødvendig kompetanse. Men det er det overkommelig å løse. Snakk med bedrifter som har startet den digitale reise, eller spør anerkjente utviklingsmiljøer. Vi har nødvendig kompetanse her i landet.

les mer...