Krohne-OPTIMASS_group-crop

Massestrøm- og tetthetsmålingen holder seg stabil, kontinuerlig og repeterbar.

Massestrømsmåler for væsker som takler 100% gass

Entrained Gas Management (EGM) er nå tilgjengelig for alle KROHNE OPTIMASS Coriolis massestrømsmålere. EGM teknologien (Entrained Gas Management) er nå tilgjengelig for alle KROHNE OPTIMASS massestrømsmålere.

Med de nyeste tilskuddene OPTIMASS 3400 og OPTIMASS 7400, tilbyr nå hele OPTIMASS serien kontinuerlig og repeterbar massestrøm eller tetthetsmåling for to faser som væske blandet med gass, slam med gasser eller svært viskøse væsker med gass innblandet

Historisk sett har dette vært en stor utfordring for massemengdemålere. Uten gass innblandet i væsken, oscillerer rørene i Coriolis massemålere med ønsket og normal frekvens. Med gass innblandet i væsken demper dette den normale svingningen, og når gassmengden øker kan man risikere at det stopper helt opp. For å løse dette har KROHNE utviklet kraftige kontrollalgoritmer som gjør at måleren klarer å opprettholde oscillasjon og fortsette målingen selv med komplekse strømningsforhold. Dette er mulig selv under en fullstendig overgang fra en ren væskefase til en gassfase og tilbake, dvs. fra 0-100% gassinnhold. Massestrøm- og tetthetsmålingen holder seg stabil, kontinuerlig og repeterbar.

Helt siden introduksjonen av EGM-teknologien i 2012, er OPTIMASS mengdemålere med EGM bevist i bruk til to-fase strømning og batch/fylling-applikasjoner i ulike bransjer:

Næringsmiddel: råmelk, iskrem, deig, sirup, ketchup, spinat, kjøtt, margarin, majones, sirup, kaffeekstrakt, kjølevæske, sukkerkonsentrat og melasse

Kjemisk: hydrogenperoksid bearbeiding, viskøs monomer/polymer, væskefjerning fra tanker med omrørere, svært konsentrerte medier som rykende HCl eller HNO3, polyuretanskum

Olje & Gass: borevæsker, lasting / lossing av bil, brønnhoder, tankovervåkning

Kommunalteknikk: Slambehandling

I kombinasjon med indikasjon eller konfigurerbar alarm for brukeren, kan EGM også brukes til å forbedre prosesser ved å identifisere forbigående eller flyktige gassinnblandinger.

Ytterligere informasjon finnes på; www.krohne.no

Om KROHNE Instumentation:

KROHNE Instrumentation er en totalleverandør av prosess måleteknologi, for måling av mengde, masse, nivå, trykk og temperatur, så vel som analyse og signalbehandling. Firmaet ble etablert i 2001 som KROHNE bedrift, men produktene har vært solgt i Norge siden før 1980. Hovedkontoret ligger i Moss. Selskapet har 24 ansatte og er representert med avdelingskontor i Stavanger. KROHNE står for innovasjon og maksimal produktkvalitet og er en av markedslederne innenfor industriell måleteknologi.

Johan Castberg FPSO anchored

Johan Castberg-feltet forsinket

Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.

Emerson Tescom_BRW crop

Ny Emerson Flushing Ring

TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.

Slangerobot crop

Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon

Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket»  er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.

Sounder USV

Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte

De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.