BALLUFF BML mit Drive-clic crop

Plug and play-installasjon gjør det enkelt å integrere i styringssystemet

Magnetisk enkodersystem med Drive-Cliq-grensesnitt fra Balluff

Den absolutte magnetiske enkoderen BML i SGA-serien skiller seg ut i alle bruksområder der høy absolutt nøyaktighet av posisjon og ferdens slutt er nødvendig. Omfattende diagnostiske funksjoner sikrer pålitelig drift og mer effektivt vedlikehold.

Med sitt Drive-Cliq-grensesnitt kan målesystemet fra Balluff også integreres perfekt i Siemens kontrollmiljøer. Siemens har sertifisert systemet deretter.
 
Plug and play-installasjon gjør det enkelt å integrere i styringssystemet. Kontrolleren detekterer automatisk sensoren og dens grunninnstillinger. Sensoren gir også stor fleksibilitet, siden det er tillatt å koble av og på båndet. Dette åpner for enkle og økonomiske løsninger for krevende applikasjoner innen automatisering og maskinverktøybygging, spesielt spesialmaskiner.

Siden systemet fungerer magnetisk, er det også ekstremt ufølsomt for temperaturendringer, smuss (for eksempel fra støv og olje) eller slitasje. Takket være sin kompakte formfaktor er målesystemet også enkelt å integrere i eksisterende applikasjoner, selv under trange monteringsforhold. Den rause leseavstanden på 1,3 mm gjør installasjonen enklere.

I praktisk drift sikrer kontinuerlig adekvat kontroll høy pålitelighet, siden systemet konstant sjekker målekvaliteten. Automatisk tilstandsovervåkning kontrollerer signalkvaliteten, og ved bruk av kontrolleren er det en praktisk måte å evaluere funksjonsreserven på.

LED-status og diagnostiske funksjoner sikrer pålitelig drift og mer effektivt vedlikehold.

Det lineære målesystemet er egnet for både lange målelengder opp til 48 meter, så vel som for applikasjoner som krever høy presisjon. Med en nøyaktighet på opptil ± 12 μm og en oppløsning på 1 μm, oppfyller målesystemet disse kravene. Systemet er også enkelt å ettermontere.

AI crop

Ny AI-dreven virtuell assistent for profesjonell bruk

Kan strukturere dataene til en bedrift og avdekke sammenhenger

Å kommunisere med datamaskiner er noe vi er vant med nå til dags. Hjemme og i bilen snakker vi for eksempel med Siri og Alexa. På grunn av konfidensielle data, er denne typen tjenester imidlertid ikke et alternativ for mange bedrifter. Semcon har ved hjelp av det nyeste innenfor kunstig intelligens utviklet en revolusjonerende, virtuell assistent for profesjonell bruk: SIA (Semcon Intelligent Assistant).

les mer...
Phoenix Hannover crop

Utnytter digital teknologien

Phoenix Contact Dialog Days, et tre dages langt web arrangement

Phoenix Contact har alltid vært godt til stede på Hannover Messe med en ruvende stand. I tillegg har selskapet også hatt besøk av mange nordmenn på verdens største industrimesse. Da det ble besluttet å utsette kjempe arrangementet kastet Phoenix seg rundt og lanserte Dialog Days.

les mer...
Krohne PR 4512 crop

Få tilgang til alle prosessdataene dine via Bluetooth – nyhet fra PR electronics

Aktiver Bluetooth-kommunikasjon og datalogging på alle PR 4000- og PR 9000-enhetene fra krohne Instrumentation. Monter 4512 i fronten av transmitterne fra PR-elektronikk, og installer PPS-appen på smartenheten din (iOS og Android). Dette muliggjør direkte overvåking av prosessdataene dine, data- og hendelseslogging og enkel programmering av enheten.

les mer...
Servi Lærdal crop

Rask utvikling av nød respiratorer – ikke bare i Norge

Det har vært inspirerende og lærerikt å jobbe så tett med FFI

Under den daglige pressekonferansen torsdag 31. mars annonsert statsminister Erna Solberg at norske bedrifter hadde utviklet en nød respirator på rekordtid. Regjeringen har bestilt 1 000 respiratorer. Også i Danmark er et liknende prosjekt kommet omtrent like langt i utvikling av nød respiratorer.

les mer...