
Vi ser på denne avtalen som en strategisk investering
Løsninger for maskinautomasjon som sikre konkurransekraft
Med fabrikk i Norge, er det vesentlig for tavlebygger- og systemintegratorselskapet IMS Technologies AS å ha en så effektiv og strømlinjeformet produksjon som mulig.
Ved å bli Schneider Electric Machine Integrator Partner (MIP), ønsker de å implementere automasjonsløsninger som vil gjøre dem konkurransedyktige i et internasjonalt, prissensitivt marked.
Går mot strømmen og ekspanderer
Norsk industri går nye veier for å oppnå bedre konkurransekraft:
- Vi ser på denne avtalen som en strategisk investering for å bli en mer komplett leverandør av automasjonsløsninger, komme inn på nye markedsområder og kunne konkurrere med utenlandske aktører, sier Preben Foss, Assistant Department Manager i IMS Technologies AS.
IMS, som har sin base i Risør, har i en årrekke levert skreddersydde løsninger til marine- og offshorebransjen. De har blant annet spesialisert seg på vanntette skyvedører til skip og borerigger. Dørene blir brukt for å dele fartøyene inn i vanntette seksjoner som ved lekkasjer forhindrer havari. Selskapet investerer nå i utstyr som styrker og effektiviserer deres produksjon og har i tillegg åpnet en ny avdeling i Kristiansand. Det er bemerkelsesverdig i en bransje som for tiden opplever utfordringer.
- Hensikten med MIP-avtalener å sikre vekst på alle områder for både IMS Technologies AS og Schneider Electric, understreker Daniel Da Silva, ansvarlig for maskinløsninger og MIP i Schneider Electric Norge.
IMS Technologies AS blir gjennom avtalen en totalpartner og får kompetansen som kreves for å utføre prosjektering, igangsettelse, service og support på hele Schneider Electrics produkt- og løsningsportefølje.
Bred portefølje viktig for partnervalget
- Løsningskvalitet, bred portefølje, omfattende opplæringsprogram samt global tilstedeværelse av ekspertise og kundesupport er noen av grunnene til at Schneider Electric ble valgt som partner. I tillegg var det vesentlig å få en anerkjent og robust leverandør som er «lett på tå», til tross for at de er et stort selskap, sier Foss.
Lett tilgjengelig ekspertise
- Det å kunne ha tilgang til et bredt spekter av produkter og løsninger, i tillegg til dedikerte spesialister på de ulike fagområdene gjennom én kontaktperson, var utslagsgivende for at vi inngikk avtalen med akkurat Schneider Electric. Med et marked i konstant endring, er det avgjørende å finne konkurransedyktige løsninger på kort tid. Dette får vi til ved å jobbe tettere med Schneider Electric, avslutter Foss.
Avtalen mellom IMS og Schneider Electric har allerede ført til en rekke spennende prosjekter hvor samspillet har vært avgjørende for suksess. I et utfordrende marked med generelt dårlige utsikter, ser 2016 ut til å bli et spennende år, og vi forventer en betydelig omsetningsvekst.
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.