
Vår lokale tilstedeværelse er viktig for kunne levere konkurransedyktige løsning
Karsten Moholt AS signerer avtale med Havforskningsinstituttet
Karsten Moholt AS er tildelt en rammeavtale gjeldende skipselektrotjenester – roterende utstyr. Avtalen har en varighet på 4 år, inkludert opsjon. Avtalen gjelder alle Havforskningsinstituttet fartøy som ligger til kai i Bergen indre havn. Avtalen har en estimert verdi på NOK 2 millioner.
Vi har i en årrekke hatt et godt samarbeid med Havforskningsinstituttet, og er svært glad for at vi nå har formalisert dette gjennom denne avtalen, sier Linn Cecilie Moholt, CEO i Karsten Moholt AS.
Karsten Moholt AS har de siste årene jobbet for å styrke sine markedsandeler uten for oljebransjen, og er derfor ekstra glad for å vinne en avtale med Havforskningsinstituttet her i Bergen. Vår lokale tilstedeværelse med vårt høyteknologiske kompetansesenter for elektrisk utstyr på Askøy, og vår avdeling i Harstad er viktig for å kunne levere konkurransedyktige og kostnadseffektive løsninger til Havforskningsinstituttet sine fartøyer.
Vi ser frem til å jobbe sammen med Havforskningsinstituttet om nye, smarte og kostnadseffektive løsninger i tiden fremover, uttaler Moholt
Om Havforskingsinstituttet
Med nærare 750 tilsette er Havforskingsinstituttet det største marine forskingsmiljøet i Noreg. Hovudansvaret vårt er å forske for å kunne gi råd til det offentlege om akvakultur og om økosystema i Barentshavet, Norskehavet, Nordsjøen og den norske kystsona. Derfor er rundt halvparten av verksemda vår finansiert av Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). Havforskingsinstituttet har hovudkontor i Bergen, men viktige delar av aktivitetane føregår på avdelinga vår i Tromsø, på forskingsstasjonane i Matre, Austevoll og Flødevigen og på fartøya våre, som til saman er på havet over 1600 døgn i året. I tillegg leiger instituttet kommersielle fartøy med nærare 1000 toktdøgn i året.
Om Karsten Moholt AS
Karsten Moholt AS er en ledende vedlikeholds partner for roterende elektrisk utstyr. Selskapet operer ut fra et nytt høyteknologisk kompetansesenter på Askøy, og leverer tjenester globalt. Bedriften har omtrent 180 ansatte, inkludert Teknor AS, innen mange fagfelt, og omsetter årlig for rundt 300 millioner kroner. Selskapet jobber mot offshore, industri, vannkraft, skip, jernbane og forsvaret, og utfører presisjonsvedlikehold, tilstandskontroll, vedlikeholds optimalisering og levetidsforlengelse av roterende elektrisk utstyr i hele verden. Selskapet er IEC Ex og UL sertifisert for arbeid på, og for resertifisering, av EX-utstyr. Teknor AS er et heleid datterselskap lokalisert i Harstad, som leverer de samme produkter og tjenester, og som innehar de samme sertifiseringer som morselskapet.
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.