Schneider MTZ_04 crop

De digitale funksjonene bestykkes når bryteren bestilles.

Ivareta brukersikkerheten ved lysbue og gjeninnkobling med ny teknologi

NEK 400:2022 har satt fokus på farer forbundet med lysbue-feil i eltavler, med føringer for risikovurdering og kalkulasjon av hendelsesenergi. Hva slags tiltak anbefales for å ivareta installasjonssikkerheten bedre? Ultra-rask effektbryter og mulighet for fjernbetjening er eksempler på tiltak for å imøtekomme de nye kravene og dermed ivareta sikkerheten i installasjonen.

Effektbryter med nye digitale moduler

- Vi anbefaler å velge en effektbryter som MasterPact MTZ, som i tillegg til de tradisjonelle vernfunksjonene for overstrøm og jordfeil, byr på digitale funksjoner som blant annet ivaretar sikkerheten for personell i servicesituasjoner, sier Torgeir Andersen, Channel Manager for tavlebyggere i Schneider Electric.

De nye digitale funksjonene i MTZ effektbryterne er følgende:

  • ERMS - Energy Reduction Maintenance Settings (servicetrippsetting/energireduksjon for Micrologic X)
  • Reduserer lysbue-energi med 3 ggr i snitt og bidrar dermed til økt sikkerhet samt redusert risiko for servicepersonell under vedlikehold.
    Betjeningsassistent

Denne funksjonen har som formål å bistå den som skal betjene Masterpact bryteren for å gjeninnkoble den, enten trinn for trinn veiledning for manuell innkobling, eller ved hjelp av blåtann-kommunikasjon som gjør at bryteren kan betjenes på avstand.


Gjeninnkoblingsassistent
Denne funksjonen har som formål å hjelpe elektropersonell til å gjenopprette strømtilførselen snarest mulig ved utkobling.
Enkelt brukergrensesnitt på MTZ mobilapp. Uthenting av data om hendelsen med NFC-kommunikasjon. «Step by step» veiledning for å gjenopprette strømtilførselen.

- De digitale funksjonene (digitale moduler) bestykkes når bryteren bestilles. Alternativt kan de bestilles separat i etterkant for opplasting i vernet på eksisterende brytere. Dette kan gjøres når som helst, også under drift og uten strømbrudd, hvilket gir meget stor grad av fleksibilitet og driftssikkerhet, avslutter Andersen.

Les mer om MasterPcT MTZ her.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.