
tydelig DNA fra den maritime bransjen
Incus Investor skifter navn
Investeringsselskapet Incus Investor skifter navn til Scana ASA, staker ut en ny kurs og flytter hovedkontor til Bergen. Gjennom sine datterselskaper har Incus Investor forvaltet en bred nordisk industrihistorie som strekker seg flere hundre år tilbake i tid.
Som et ledd i selskapets nye strategi tas Scana navnet tilbake samtidig som hovedkontoret flytter til Bergen for å komme nærmere den maritime klyngen.
Sterkt maritimt DNA
Mange drar nok kjensel på Scana-navnet. Ikke bare het Incus Investors forløper Scana Industrier, men en rekke nåværende og tidligere datterselskaper har også hatt Scana som en del av navnet sitt.
– Når vi nå tar tilbake Scana-navnet, legger vi bak oss noen vanskelige år som Incus Investor og ser fram til en ny giv tuftet på den stolte bakgrunnen vår. Historisk sett har vi vært posisjonert tyngre innen stål- og tungindustri, men Scana har også sterk kompetanse og et tydelig DNA fra den maritime bransjen. Det er dette DNA-et vi har valgt å bygge selskapets nye plattform på, og satsingen styrkes av at Scanas maritime produkter og tjenester allerede har et godt renomme ute blant kundene, poengterer administrerende direktør Styrk Bekkenes.
Flytter hovedkontoret til Bergen
Som en del av profilendringen vil selskapet flytte Scanas hovedkontor fra Stavanger til Bergen.
— På den måten kommer vi tettere på et større maritimt cluster i en viktig brytningstid for bransjens fremtid, med bedre tilgang til kompetansen vi trenger når vi skal vokse og utvikle oss videre. Vi vil gjennom en slik flytting også tilpasse morselskapets kostnader til dagens aktivitetsnivå, sier Bekkenes.
Kort om Scanas datterselskaper:
Scana Skarpenord:
En ledende internasjonal leverandør av ventilstyresystemer.
Scana Subsea:
En av de mest erfarne spesialistbedriftene i verden på stigerørsapplikasjoner til olje- og gassindustrien.
Scana Offshore:
Leverandør av innovative forankrings- og lastesystemer til markedssegmenter som olje og gass, fiskeoppdrett og flytende vind.
Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver
IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.
Sterk avslutning på året for Goodtech
Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden
Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).
Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing
Skal bistå bedrifter med digital transformasjon
Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.
Milepæl for Pepperl+Fuchs
2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.