Eplan User_interface crop

Sparer tid innen design og fører til raske resultater

I skyen: Finn enhetsdata raskere og begynn å arbeide umiddelbart

Den nyeste versjonen av EPLAN Data Portal, som gir brukerne komponent- og enhetsdata for designkonstruksjon via nettet, ble lansert tidlig i juni 2020. Portalen er nå eksklusivt integrert i EPLAN ePulse-skyen.

Elektroingeniører og el-design-ingeniører velger enhetsdataene de trenger og kan overføre dem direkte til EPLAN-prosjektene, noe som reduserer arbeidsmengden innen design og sikrer standardiserte data for dokumentasjon. Med ett helt nytt brukergrensesnitt og smarte søke- og forslagsfunksjoner gjør dette portalen enklere, raskere og mer brukervennlig enn før.
 
Den nye EPLAN Data Portal lanseres, og dette nettbaserte programmet er utelukkende tilgjengelig i skymiljøet EPLAN ePulse. Brukere av den nåværende EPLAN Platform 2.9 kan gå inn på den etter å ha registrert seg på www.epulse.com, og de drar fordel av umiddelbar nettilgang til høykvalitets produktkataloger fra et stadig økende antall komponentprodusenter. Direktør for sky-masterdata Timm Hauschke sier: »Den direkte overføringen av dataene inn i EPLAN-dokumentasjonen reduserer kundenes designarbeid og øker kvaliteten på maskin -og anleggssystem-dokumentasjonen.» Alle løsninger forankret i EPLAN-plattformen går inn på nettjenesten i like store mengder.

Når målet enda raskere.
EPLAN har med sitt nye brukergrensesnitt gjort det enda enklere å bruke og navigere seg gjennom den omfattende mengden lagrede enhetsdata . En brukervennlig søkefunksjon som tilbyr rask og praktisk støtte. En forslagsfunksjon - for eksempel for produktgrupper, komponenter eller produsenter - har også blitt integrert, med utseende og stil som vanlige søkemotorer. Dette sparer tid innen design og fører til raske resultater. En annen praktisk fordel: Beregningsprogrammer som Rittal Therm eller velgere fra Schneider Electric, har alt blitt integrert i produsentens design, slik at det blir enklere å velge riktig produkt. Brukerne finner det de leter etter på en enda mer målrettet måte og kan oppdage brukbare tillegg eller alternativer med bare noen klikk.

Nåværende data i skyen
Integreringen av EPLAN Data Portal inn i EPLAN ePulse gir flere umiddelbare fordeler: oppdateringer kan importeres når som helst - i programmet selv eller i porteføljen på over tre hundre komponentprodusenter som tilbyr omkring én million enhetdata for direkte nedlasting. I tillegg kan mer enn 1,5 millioner enhetstyper kontaktes via integrerte konfiguratorer. En annen praktisk brukerfordel er at programvaren deres alltid er oppdatert i skymiljøet.

Standarden sikrer større datadybde
Standardiserte komponentdata er uunnværlige for å skape effektive prosesser. Standardiserte enhetsdata er påkrevd når kontrollskap blir designet i 3D, ledningslengder beregnes automatisk eller monteringsplater behandles av maskiner. Hauschke forklarer: »EPLAN Data Standard leverer velutprøvde klassifikasjonsstandarder for enhetsdata, for eksempel eCl@ss Advanced, ved å få dem til å passe til et praktisk formål. Det sikrer konsekvent bruk av data gjennom hele konstruksjons- og produksjonsprosessen - på veien mot en helt integrert verdikjede.» Brukere drar fordel av store tidsbesparelser som merkes fra begynnelsen av prosjektplanleggingen til idriftsettelse. Tross alt vises en enhet i ulike systemdiagrammer basert på en enhetlig datakilde - den eneste sannhetskilden.

 

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...