Corvus nett crop

I alt er det åtte produksjonsceller, 13 roboter og 10 AIV

Helautomatisert grønn produksjon

Corvus Energy har produsert batterier til maritim industri i Canada i flere år. Med Hydro som eier ble det stilt spørsmål om det var mulig å helautomatisere produksjonen. Sammen med SINTEF gjennomførte Hydro en studie og resultatet ser vi nå på Nesttun utenfor Bergen.

I nyoppussede lokaler produseres det nå batterier i en helautomatisert produksjonslinjon.Corvus Energy er en ledende produsent av batterier til maritim bruk. AMNYTT har tidligere omtalt en fremtidsrettet løsning for fiskerinæringen Det kom riktig nok ikke frem i den artikkelen at det ble brukt batterier fra Corvus Energy i sjarken Karoline i den artikkelen. Selskapet er en ledende leverandør av batterier og har leveranser fra Tokyo Bay til San Fransisco.

Underlaget fra studien om det var mulig å helautomatisere produksjonen av batterier var grunnlaget for anbudsprosess for en produksjonslinje i Bergen. - Vi endte opp med fire gode maskinbyggere i sluttfasen av evalueringsprosessen, forteller Gisle Frydenlund.

Klikk her for å lese les hele saken

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...