Focus on crop

Ventilhuset til Focus 1 ble optimalisert for å gi best mulig løsning

Focus-1 levers nå i eksplosjonssikker utførelse

Produsentene av verdens første autonome reguleringsventil, Krohne Instumentation og Samson, utvider produktporteføljen.  Nå er ventil tilgjengelig i EX utførelse.

Ventilhuset til Focus 1 ble optimalisert for å gi best mulig løsning både for ventilreguleringen og instrumenteringen. Det ble i stor utstrekning benyttet kjente komponenter fra tidligere løsninger som aktuator og posisjoner. Krohne Instrumentation utviklet ny design på ultralyd flow målingen. Denne løsningen viste seg å være så god at designet vil bli benyttet i fremtidige ultralyd flowmålere fra Krohne. 

Nå er Focus-1 i ATEX/IECEx tilgjengelig i utførelsene:

  • ATEX: II 2G Ex eb db (ia) IIB+H2 T4/T5 Gb
  • IECEX: EX be db (ia) IIB+H2 T4/T5

 Den kommer med følgende: 

  • Ex eb for økt sikkerhet, 
  • Ex db for flammesikker kapsling
  • EX ia for egensikkerkrets.

I tillegg dekker sertifiseringen både EU og EØS gjennom ATEX og internasjonale standarder via IECEX.

 

Endress Johnny_Løff crop

Johnny André Løff ansatt som Business Driver Service & Solutions i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge er i sterk vekst og har ansatt Johnny André Løff som Business Driver Service & Solutions. Johnny tiltrådte den nye stillingen i mars og vil i rollen ha ansvaret for forretningsutvikling og salg innenfor Service og Solutions porteføljen.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.