KUKA_Sim Robot_Simulation crop

– et enklere liv for systemintegratorer

Flere smarte nyheter i KUKA.Sim 4.0

Mulighet for å lage komplette robotprosjekter, inkludere PLS og HMI, et spesielt tillegg for sveising og at programmet nå selges som et årlig abonnement med en meget konkurransedyktig pris – dette er noen av nyhetene når KUKA nå lanserer versjon 4.0 av simuleringsprogrammet KUKA.Sim.

– Vi har raffinert og behandlet programvaren og har flere smarte nyheter, sier Micael Amandusson, Channel Manager i KUKA Nordic.

KUKA.Sim er en programvare som gjør livet enklere for både systemintegratorer og sluttbrukere. Når en robotcelle skal bygges, er det mulig å utføre tester og identifisere eventuelle svakheter i en standard  PC.
I den nye versjonen er det også mulig – ved hjelp av et tillegg til programvaren – å bygge opp ditt eget bibliotek med konfigurerbare objekter med spesifisert kinematikk og så videre. Det er en stor fordel, i prinsippet kan du optimalisere alt. Du kan også gjøre ting som å simulere en nødstopp og se hvor langt roboten beveger seg etter at du har trykket på knappen, og hva konsekvensene er. Alt dette kan gjøres før utstyr kjøpes, noe som sparer både tid og penger.
– Du kan også eksportere hele konfigurasjonen direkte fra KUKA.Sim til robotene, men vi anbefaler likevel at du gjør det via WorkVisual, sier Micael Amandusson.
I følge ham er programvaren veldig brukervennlig og enkel å jobbe med, omtrent som å jobbe i Power Point, eller som et slags Minecraft for profesjonelle integratorer. Ved hjelp av KUKA.Sim er det i prinsippet mulig å gå ut til sluttkunden og demonstrere fullt utviklede applikasjoner i sin egen bærbare datamaskin.

Sparer arbeidstid
Det er også enkelt å lage raske utkast sammen med kunden på stedet, eller via et online møte.
– På bare noen få minutter kan du bygge opp illustrerte eksempler. Når du da har en mer ferdig jobb å vise, er det lett å eksportere en demo og sende den til kunden, sier Micael Amandusson.
Programvaren er så sikker at det er mulig å utføre en Factory Acceptance Test allerede på tastaturet. Og til slutt betyr alle muligheter for forberedende arbeid at det er mulig å redusere personalet som trengs for installasjon hos sluttkunden betydelig.

Blant nyhetene i KUKA.Sim 4.0 er:
• Ny KRL 
• Ny sveisemodul
• Mulighet til å lage Work Visual-objekter direkte i programvaren
• Mulighet til å inkludere PLS-kode (avgjørende i Virtual Commissioning)
• Selges nå som et årlig abonnement, noe som betyr at kundene ikke trenger å gjøre en stor investering.

Bestill en test / demo
For de som vil prøve programvaren, er det en 30-dagers prøveversjon å laste ned fra KUKA Nordics nettsted. Og hvis noen vil ha en guide i programmets funksjoner og muligheter, er Micael Amandusson og hans kolleger der for å hjelpe.
– Bare gi oss beskjed, så vil vi sette opp et online møte og går gjennom dette litt grundigere. 

 

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

JFK Werma WeAssist crop

Reduser risiko og usikkerhet, og spar deg for kostbar nedetid

Mangelen på sanntidsinformasjon kan føre til uventede flaskehalser og produksjonsnedetid, noe som til slutt påvirker bedriftens lønnsomhet. Med WeAssist prosessoptimaliserings-system fra JFKnudtzen kan du løse utfordringene.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

Elektronisk komponentbeskyttelse for 48 V forbrukere

Med de nye, enkanals automatsikringene PTCB fra Phoenix Contact sikres nå også last med forsyningsspenning på 48 V DC elektronisk. Komponentbeskyttelsen kan kombineres med rekkeklemmeporteføljen CLIPLINE. 

UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.